10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Seară de poezie şi muzică dedicată eroilor neamului

Craiova: Seară de poezie şi muzică dedicată eroilor neamului

Centrul de restaurare, conservare patrimoniu şi vizualizare al Arhiepiscopiei Craiovei a găzduit, aseară, un spectacol de muzică şi poezie sub genericul: „Voievozii neamului, ctitori şi martiri”.

Manifestarea a fost dedicată comemorării a 300 de ani de la la martiriul Sfinţilor Brâncoveni şi a 25 de ani de la sacrificiul tinerilor căzuţi în Revoluţia din Decembrie 1989. Invitatul special al serii şi cel care a susţinut un recital de poezie a fost cunoscutul actor Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia „Societatea Ortodoxă a Femeilor” din Craiova, iar printre participanţi s-a numărat şi Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei. În cadrul spectacolului a participat şi Grupul de colindători al Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Craiova.
Recitalul de poezie susţinut de maestrul Emil Boroghină a încercat să surprindă cu ajutorul unor cunoscute creaţii poetice româneşti, cele mai importante momente ale istoriei ţării noastre. Au fost astfel aduse în prim plan figurile luminoase ale unor eroi, voievozi sau oameni simpli, care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoşesc, pentru credinţa noastră creştin ortodoxă, pentru independenţă şi libertate, începând cu Decebal, Gelu, Mircea cel Bătrân, continuând cu  Sfinţii Voievozi Ştefan cel Mare şi Constantin Brâncoveanu şi încheind cu eroii Revoluţiei din Decembrie 2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS