Acasă Local Dolj Rectificare de 3,65 de milioane de lei pentru drepturi salariale

Rectificare de 3,65 de milioane de lei pentru drepturi salariale

-

La începutul ședinței de îndată, organizată vineri, a fost prezent exact numărul de consilieri necesari pentru realizarea cvorumului (Foto: Anca Ungurenuș)
La începutul ședinței de îndată, organizată vineri, a fost prezent exact numărul de consilieri necesari pentru realizarea cvorumului (Foto: Anca Ungurenuș)

Consilierii locali s-au strâns de urgență vineri la o ședință, pentru a vota o ultimă rectificare bugetară pentru anul 2014. Aceasta a vizat majorarea pentru acordarea de drepturi salariale în valoare de peste trei milioane de lei.
„Este vorba despre suplimentarea plafonului pentru acordarea acelor hotărâri judecătorești (…). În cursul zilei de ieri (joi – n.r.), mi s-a comunicat prin Direcția Finanțelor Publice suplimentarea plafonului cu 3.650.000 de lei, plafon care asigură acordarea sumelor prevăzute în hotărârile judecătorești și pentru celelalte categorii din personalul bugetar, în speță funcționarii publici din cadrul Primăriei Craiova, Poliția Locală și instituțiile de cultură subordonate Consiliului Local Craiova“, a explicat directorul Direcției Economico-Financiare din cadrul Primăriei Craiova, Nicolae Pascu.
În plen au fost prezenți, chiar la începutul ședinței, exact numărul de consilieri necesari pentru realizarea cvorumului, 14, astfel încât au putut fi votate cele trei puncte de pe ordinea de zi referitoare la aceste rectificări.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenia, „invadată“ de bugetari

Datele statistice parţiale arată că din totalul salariaţilor din Oltenia circa 59.000 sunt bugetari. Anii anteriori, în Gorj era ponderea cea mai mare a bugetarilor. Circa 44,9% dintre angajaţii din Gorj erau bugetari. În Dolj, 22% dintre salariaţi erau bugetari, anul trecut. Media pe ţară era de 15%.

Cum ne hrănim sănătos iarna

În sezonul rece, tindem să ne schimbăm obiceiurile alimentare şi să mâncăm alimente mai bogate în grăsimi. Este un lucru firesc, explică...