Acasă Local Gorj Poliţişti locali, condamnaţi la închisoare cu suspendare

Poliţişti locali, condamnaţi la închisoare cu suspendare

-

Dumitru Joiţa, trimis să lucreze la grădiniţă
Dumitru Joiţa, trimis să lucreze la grădiniţă

Poliţiştii locali din Târgu Jiu au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru că au bătut un taximetrist din localitate. Judecătoria Târgu Jiu a dispus condamnarea agentului de poliţie Dumitru Joiţa la un an şi zece luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar pe agentul Ion Cristinel Statie – la un an şi şase luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei. Cei doi au fost trimişi în judecată, după ce au fost acuzaţi că l-au bătut pe taximetristul Alin Calotă, din Târgu Jiu, care ar fi refuzat să se legitimeze.
Ulterior, taximetristul a fost amendat şi s-a ales şi cu o bătaie. Incidentul a fost înregistrat de o cameră video instalată pe o clădire din municipiu. Poliţiştii locali Dumitru Joiţa şi Cristinel Statie au fost judecaţi pentru următoarele acuzaţii: purtare abuzivă, fals intelectual şi uz de fals. Cei doi pot contesta decizia magistraţilor. Judecătoria Târgu Jiu a mai dispus ca agenţii de poliţie să efectueze muncă în folosul comunităţii. Dumitru Joiţa a fost pus să presteze o muncă neremunerată pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul DGASPC Gorj sau la Grădiniţa cu Program Prelungit „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu. Cristinel Statie va munci, tot două luni, fie în cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, fie la Grădiniţa cu Program Prelungit „Vis de Copil“, din municipiu. Alin Calotă va primi o mie de lei daune morale, dacă hotărârea va rămâne definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

(Audio) Monica Sună: Se construiesc noi unităţi şcolare în Dolj

În judeţul Dolj se construiesc patru noi unităţi de învăţământ, a anunţat inspectorul şcolar general, Monica Sună, la Radio Sud, în cadrul emisiunii "Teză la radio".