27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Încă şase persoane reţinute în dosarul furtului de produse petroliere

Craiova: Încă şase persoane reţinute în dosarul furtului de produse petroliere

Polițiștii au ridicat aproape 8.000 de litri de benzină și motorină în urma perchezițiilor făcute luni în Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș și Dâmbovița (Foto: GdS)
Polițiștii au ridicat aproape 8.000 de litri de benzină și motorină în urma perchezițiilor făcute luni în Dolj, Olt, Mehedinți, Argeș și Dâmbovița (Foto: GdS)

Poliţiştii doljeni au reţinut aseară încă şase persoane suspecte de săvârşirea infracţiunii de furt calificat în dosarul furtului de produse petroliere, a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj într-un comunicat. Astfel, numărul total al persoanelor reţinute sau arestate în acest dosar a ajuns la 18. Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul IPJ Argeş.

Lucrători din cadrul Secţiei Poliţie Rurală 1 Craiova continuă cercetările în dosarul furtului de produse petroliere, iar în zilele de 17 şi 18 decembrie, cu sprijinul poliţiştilor craioveni din cadrul Biroul Investigaţii Criminale, au efectuat şase percheziţii, în judeţele Argeş şi Dolj, la sediul sau punctele de lucru ale unei societăţi comerciale, precum şi la alte persoane suspecte. În urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 170 de litri benzină şi mai multe mijloace materiale de probă, şi au sigilat în vederea expertizării mai multe cisterne aparţinând societăţii respective.

Au fost duse la sediul poliţiei şase persoane suspecte, cu vârste cuprinse între 38 şi 46, din judeţul Argeş, bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat. Împotriva celor şase suspecţi a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind introduşi în arestul IPJ Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim că pe 8 decembrie 2014 au fost efectuate 45 de percheziţii în acest dosar, au fost aduse pentru audieri 12 persoane şi au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri şi sume de bani – 8 tone combustibil, 11.000 de euro, 101.000 de lei -, dar şi unităţi PC şi o armă deţinută ilegal. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autovehicule cu privire la care s-a stabilit că au fost folosite la transportul şi comercializarea produselor petroliere. Percheziţiile au avut loc la sediile unor societăţi comerciale, puncte de lucru ale acestora, dar şi la domiciliile şi reşedinţele unor persoane fizice bănuite de comiterea infracţiunii de furt în cinci judeţe Dolj, Argeş, Mehedinţi, Olt şi Dâmboviţa, la care au participat peste 150 poliţişti din cadrul IPJ Dolj şi celelalte inspectorate judeţene de poliţie.

În seara zilei de 8 decembrie, în acest dosar au fost reţinuţi opt suspecţi. Toţi cei opt, angajaţi ai unei firme de distribuție de produse petroliere, suspectaţi că furau benzină și motorină atât în timpul transportării, cât și în timpul descărcării la staţiile PECO, au fost arestaţi preventiv. Pe 11 decembrie poliţiştii doljeni au reţinut alţi patru bărbaţi implicaţi în dosarul furtului de produse petroliere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS