Acasă Local Dolj Constructorul chinez dă înapoi primăriei peste 4,5 hectare de pe strada Caracal

Constructorul chinez dă înapoi primăriei peste 4,5 hectare de pe strada Caracal

-

Primăria Craiova va primi o redevență mai mică din partea Shandong Ningjian Construction Group Investment România SRL, firma care urmează să ridice cartierul de locuințe de pe strada Caracal 132. Proiectul de hotărâre va fi votat joi de consilierii locali. Confom contractului de concesiune atașat proiectului de hotărâre, la cap. 4, art. 6, punctul 4), este menționat: „concesionarul are obligația de a restitui concedentului terenul ce nu va fi afectat de locuințe, după obținerea Autorizației de Construire, în vederea executării de către concedent a investițiilor privind lucrărilor tehnico-edilitare și sistematizarea pe verticală, iar restul de teren va fi exploatat de concesionar în conformitate cu prevederile contractului de concesiune“.

Concret, din suprafața de 67.511 mp pe care o concesionase inițial, Shandong Ningjian Construction Group Investment România SRL va rămâne doar cu suprafața de 19.304,32 mp. Conform unei adrese a companiei către primărie, această suprafață este compusă din amprenta la sol a construcțiilor ce urmează să fie realizate (16.221,32 mp) și organizarea de șantier compusă din parcare, macarale, containere, depozite, cabine de pază, clădire, birouri și toalete (3.083 mp). În urma modificării suprafeței și având în vedere redevența stabilită prin contract la 1,15 lei/mp/lună fără TVA, constructorul chinez va plăti către primărie o redevență lunară de 22.199,968 de lei fără TVA, față de 77.637,65 de lei fără TVA, pe care i-ar fi avut de plătit dacă rămânea cu tot terenul.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Schimbările de spirit şi micile distrageri iritante v-ar putea provoca temporar o contradicţie cu un partener. Puteţi percepe insulte acolo unde...