Cinci pârtii din cele şase existente în Gorj vor funcţiona, începând de sâmbătă, în staţiunea montană Rânca, cea de-a şasea, amenajată pe Vârful Păpuşa, urmând să fie dată în folosinţă weekend-ul următor.
„Se vor da în folosinţă cinci pârtii, cele patru din centrul staţiunii şi pârtia de copii de la intrarea din staţiune. Drumul se prezintă în condiţii foarte bune, nu a mai nins de două zile, este curăţat drumul, inclusiv drumurile din staţiune, drumurile interne. Stratul de zăpadă este între 30 şi 50 de centimetri, pe pârtia principală este de aproape 50 de centimetri, întrucât a fost ajutat şi de tunurile cu zăpadă artificială, funcţionează şi nocturna, iar de weekend-ul următor va funcţiona şi cea de-a şasea pârtie, cea de pe Vârful Păpuşa. Centrele de închiriat echipamente de schi sunt deschise, şcolile sunt deschise, turiştii au condiţii optime de practicare a sporturilor de iarnă. Pârtia din centrul staţiunii, M 1, are o lungime de 650 de metri şi un grad de dificultate mediu, fiind dotată şi cu nocturnă”, a precizat şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.
Pentru evitarea incidentelor pe pârtiile de schi, salvamontiştii le recomandă turiştilor care practică sporturile de iarnă să-şi verifice echipamentul cu atenţie, să modifice tensiunea la legătura de schi.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.