17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Cinci pârtii de schi vor fi deschise în staţiunea Rânca

Gorj: Cinci pârtii de schi vor fi deschise în staţiunea Rânca

Cinci pârtii din cele şase existente în Gorj vor funcţiona, începând de sâmbătă, în staţiunea montană Rânca, cea de-a şasea, amenajată pe Vârful Păpuşa, urmând să fie dată în folosinţă weekend-ul următor.
„Se vor da în folosinţă cinci pârtii, cele patru din centrul staţiunii şi pârtia de copii de la intrarea din staţiune. Drumul se prezintă în condiţii foarte bune, nu a mai nins de două zile, este curăţat drumul, inclusiv drumurile din staţiune, drumurile interne. Stratul de zăpadă este între 30 şi 50 de centimetri, pe pârtia principală este de aproape 50 de centimetri, întrucât a fost ajutat şi de tunurile cu zăpadă artificială, funcţionează şi nocturna, iar de weekend-ul următor va funcţiona şi cea de-a şasea pârtie, cea de pe Vârful Păpuşa. Centrele de închiriat echipamente de schi sunt deschise, şcolile sunt deschise, turiştii au condiţii optime de practicare a sporturilor de iarnă. Pârtia din centrul staţiunii, M 1, are o lungime de 650 de metri şi un grad de dificultate mediu, fiind dotată şi cu nocturnă”, a precizat şeful Serviciului de Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.
Pentru evitarea incidentelor pe pârtiile de schi, salvamontiştii le recomandă turiştilor care practică sporturile de iarnă să-şi verifice echipamentul cu atenţie, să modifice tensiunea la legătura de schi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS