11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesoară spulberată pe trecerea de pietoni

Profesoară spulberată pe trecerea de pietoni

Profesoara Veronica Iordache (foto medalion) a fost preluată cu un elicopter
Profesoara Veronica Iordache (foto medalion) a fost preluată cu un elicopter

O profesoară de 54 de ani, din cadrul Colegiului Tehnic din Mătăsari, a fost rănită grav ieri, în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni. Veronica Iordache predă la Colegiul Tehnic Mătăsari de mai bine de 20 de ani. De profesie inginer, Veronica Iordache făcea zilnic naveta la Mătăsari. Ieri-dimineață, profesoara se îndrepta către liceu, fiind accidentată grav de un șofer grăbit, care nu i-a acordat prioritate de trecere, deși femeia se afla pe zebră. Cei care au fost martori la accident au spus că Veronica Iordache a fost lovită în plin, fiind azvârlită câțiva metri în afara carosabilului.
„Din primele cercetări s-a stabilit că un bărbat de 34 de ani, din Dragotești, a accidentat o femeie de 54 de ani, din Târgu Jiu, care traversa strada prin loc marcat corespunzător. Cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc accidentul. Șoferul nu consumase alcool și va fi cercetat pentru vătămare corporală din culpă“, a spus Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.

Trup zdrobit

Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu Jiu. Veronica Iordache a ajuns la Secţia ATI cu multiple fracturi costale, iar coastele rupte i-au intrat în plămâni.
„A fost adusă o pacientă, victimă a unui accident de circulație, cu politraumatism. A fost dusă la ecograf, tomograf. În urma investigațiilor s-au constatat multiple fracturi de coaste, de bazin, leziuni hemoragice cerebrale și la plămâni. Va fi transferată într-o clinică de chirurgie toracică specializată, a fost chemat elicopterul SMURD“, a spus Tiberiu Tătaru, managerul SJU Târgu Jiu. Rănita a fost transferată ieri după-masă la Spitalul Judeţean de Urgență Craiova. Ion Ișfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, a declarat că, în cazul în care va fi nevoie, familia profesoarei va fi ajutată financiar. „Se vor găsi soluții, alături de directorul de acolo, de domnul Săceanu Ion, am tot dat telefoane. A fost transferată la Craiova, va merge și directorul joi (astăzi – n.r.) la spital, acolo, pentru a vedea care este starea dânsei. Dacă va fi cazul, o vom duce la alt spital, poate la București“, a declarat Ișfan. De asemenea, Ion Săceanu, directorul Colegiului Tehnic din Mătăsari, a declarat că va ajuta, la nevoie, familia profesoarei.
„Doamna Iordache predă la acest liceu din anii ‘90. O profesionistă desăvârșită. Aici predă discipline tehnice. Mare păcat de ce s-a întâmplat. Era pe trecerea de pietoni când s-a produs accidentul“, a spus Ion Săceanu, directorul Colegiului Tehnic Mătăsari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS