16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘoferii craioveni au învățat că centura le poate salva viața

Șoferii craioveni au învățat că centura le poate salva viața

Șoferii craioveni au ales să testeze simulatorul de accident decât să plătească amenda pentru că nu purtau centura de siguranță (foto GdS)
Șoferii craioveni au ales să testeze simulatorul de accident decât să plătească amenda pentru că nu purtau centura de siguranță (foto GdS)

Mai mulți șoferi craioveni au avut ocazia vineri, cu ajutorul unui simulator de accidente, să simtă pe propria piele șocul produs de impactul frontal al unui autoturism care circulă cu numai 20 km/h. Unii șoferi care s-au urcat în simulator au jurat că de acum înainte vor purta centura de siguranță, iar alții au susținut că impactul nu e atât de puternic la… 20 km/h.
Acțiunea de vineri a fost organizată de Rotaract Club Craiova și polițiștii Serviciului Rutier Dolj, în cadrul unei campanii naționale denumite sugestiv „Centura de siguranță salvează vieți“, scopul fiind conștientizarea șoferilor privind importanţa şi rolul purtării centurii de siguranţă.
Începând cu ora 12.00, un echipaj al polițiștilor de la Rutieră a oprit șoferii care circulau pe strada Henri Ford și care nu purtau centura de siguranță. Oamenii legii le-au explicat șoferilor că au ocazia să scape de amendă dacă acceptă să se urce în simulatorul de accidente, iar cei mai mulți au acceptat să vadă ce se întâmplă la un impact frontal al unui autoturism produs la numai 20 km/h. Șoferii s-au urcat zâmbind în simulator, însă după impactul controlat cei mai mulți au spus că nu vor mai conduce fără centura de siguranță. „Doamne! Asta a fost la 20 de kilometri pe oră? Mă duc să îmi pun centura! Nu mai merg fără centură! Chiar este foarte aiurea“, a spus o tânără șoferiță în timp ce cobora din simulator.
După acțiunea de vineri, care a continuat și sâmbătă în centrul Craiovei, polițiștii doljeni speră că șoferii vor înțelege care este rolul centurii de siguranță. „Fie că vorbim de conducătorii auto sau de pasageri, aceștia trebuie să înțeleagă că atunci când se deplasează cu un autoturism trebuie să poarte centura de siguranță, care le poate salva viața în cazul unui accident de circulație“, a explicat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS