11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Gala Premiilor de Excelenţă la Drobeta Turnu Severin

Mehedinţi: Gala Premiilor de Excelenţă la Drobeta Turnu Severin

Manuela Prajea (dreapta), directorul Colegiului Naţional ”Traian” din Drobeta Turnu Severin, a fost premiată la Gala Premiilor de Excelenţă organizată la Severin
Manuela Prajea (dreapta), directorul Colegiului Naţional ”Traian” din Drobeta Turnu Severin, a fost premiată la Gala Premiilor de Excelenţă organizată la Severin

30 de personalităţi mehedinţene au fost premiate aseară, în cadrul celei de-a şasea Gale a Premiilor de Excelenţă, care s-a desfăşurat într-un restaurant din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Personalităţile a căror activitate a fost răsplătită s-au remarcat în domeniile învăţământ, medicină, sport, artă, literatură şi sunt originare din judeţul Mehedinţi. Printre premianţi se numără profesoara de matematică Manuela Prajea, directorul Colegiului Naţional „Traian” din Drobeta Turnu Severin. Manuela Prajea este singurul dascăl român care a primit distincţia „Claes Nobel” (2011) şi care în 2013 a primit titlul de „Profesorul anului” din partea Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, pentru merite excepţionale în pregătirea elevilor la matematică şi pentru „contribuţia adusă la dezvoltarea activităţilor matematice”. Manuela Prajea a primit cu mare bucurie acest premiu venit din partea celor de acasă. „Este o mare bucurie şi o onoare pentru mine să-mi fie recunoscută şi apreciată munca nu în ţară, nu în străinătate, ci acasă, la noi acasă. Şi este o împlinire şi un stimulent pentru viitor pentru tot ceea ce urmează să fac de acum încolo. Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere şi au fost alături de mine în acest moment”, a spus profesoara Manuela Prajea.

Şi sportul a fost premiat

O altă doamnă cu o carieră frumoasă, cu care județul Mehedinţi se mândreşte, este marea sportivă Lena Sterea, cea mai bună judoka din lume la veterani, cea care în toamna acestui an a reuşit să mai adauge la palmaresul de invidiat cel de-al cincilea titlu consecutiv de campioană mondială. „Mă simt excelent în seara asta la Gala Premiilor de Excelenţă şi cred că nominalizarea mea aici în această seară se datorează nu unui an de muncă, ci unor zeci de ani de muncă şi e frumos să ştii că eşti apreciat acasă, acolo unde te simţi bine, unde te simţi excelent”, a mărturisit Lena Sterea.

Pe lista laureaţilor Galei Premiilor de Excelenţă 2014 s-au mai aflat Sorin Vidan, Mihai Octavian Ioana, Marin Dobrescu, Dan Zorilă, Ion şi Angela Magheru, Mitea Măneanu, Nicolae Jinga şi Stela Popescu.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS