16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLucrările la cartierul chinezesc ar putea începe în ianuarie

Lucrările la cartierul chinezesc ar putea începe în ianuarie

În prima jumătate a lunii ianuarie, pe terenul liber de orice sarcini de pe strada Caracal 132, ar putea începe ridicarea cartierului de locuințe (foto GdS)
În prima jumătate a lunii ianuarie, pe terenul liber de orice sarcini de pe strada Caracal 132, ar putea începe ridicarea cartierului de locuințe (foto GdS)

Firma Shandong Ninjiang SC Construction Group Investment Romania SRL are în plan să înceapă ridicarea cartierului de locuințe din Craiova în prima parte a lunii ianuarie. În prezent, toate avizele și autorizațiile necesare au fost obținute, iar acum se lucrează la organizarea de șantier. „Lucrările la cartierul de locuințe se află într-un stadiu de pregătiri intense și aproximăm ca în jurul datei de 10 ianuarie să finalizăm această fază, și anume organizare de șantier. Însă, vor conta și alți factori independenți de voința noastră, cum ar fi condițiile meteo. În acest moment, facem evaluări și negocieri cu potențialii parteneri furnizori de materiale de construcții (beton, oțel, cărămidă etc.) și cu subcontractori pe partea de lucrări de structură“, a explicat, printr-un răspuns oferit GdS, ing. Du Yanming, administratorul companiei chineze.
Acesta a explicat că firmele subcontractoare sunt selectate printr-o procedură de licitație publică și că, din calculele firmei, vor fi, în permanență, minimum 500 de muncitori pe șantier, cu posibilitatea ca în perioadele de vârf numărul lor să ajungă la 1.000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS