21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljClinica de Cardiologie crește văzând cu ochii

Clinica de Cardiologie crește văzând cu ochii

Angajații asocierii de firme Polystart - Concas Buzău au ajuns la nivelul întâi al clădirii, iar până la Crăciun vor să încheie execuția plăcii peste acesta (foto Claudiu Tudor)
Angajații asocierii de firme Polystart – Concas Buzău au ajuns la nivelul întâi al clădirii, iar până la Crăciun vor să încheie execuția plăcii peste acesta (foto Claudiu Tudor)

Clinica de Cardiologie, care este construită în curtea Spitalului Județean de Urgență Craiova, este aproape de a intra în graficul lucrărilor. Zeci de muncitori încearcă să termine până la Crăciun etajul I al clădirii, după ce la începutul lucrărilor a apărut o intervenție neprevăzută la o conductă de apă. Constructorul are ca termen data de 15 august 2015 pentru a încheia lucrarea finanțată exclusiv din banii Consiliului Județean Dolj.

Lucrările la Clinica de Cardiologie Inter-vențională și Chirurgie Cardiovasculară, care se construiește în curtea Spitalului de Urgență din Craiova, vizavi de Unitatea de Primiri Urgențe, au ajuns la primul etaj. Asta după ce asocierea de firme Polystart – Concas Buzău a fost ținută în loc câteva săptămâni de apariția unei lucrări neprevăzute la o conductă de apă. „Pe 15 august s-a dat ordinul de începere a lucrărilor din partea Consiliului Județean (CJ) Dolj. La început am avut o problemă cu o conductă de apă care era pe amplasamentul construcției, dar nu se știa despre ea. A trebuit să începem cu o deviere a rețelei de apă, care era inclusă în proiect, dar nu era propusă să o executăm chiar la începutul lucrării. Acest fapt a întârziat puțin începerea lucrărilor la structura de rezistență. În rest, nu au fost probleme, s-a lucrat într-un ritm bun. La ora actuală, facem cofrajul și pregătim armarea, cofrarea și turnarea plăcii peste etajul I“, a explicat ing. Florin Pușcău, șef de șantier din partea constructorului Polystart.

Pasarela se va executa pe trei tronsoane

Partea inedită a lucrărilor și utilă pacienților și personalului medical o reprezintă pasarela care va traversa aleea de acces către Unitatea de Primiri Urgențe. „Pasarela se va executa pe trei tronsoane. Unul va fi construit pe clădirea cea nouă, la care lucrăm noi acum, al doilea va fi peste aleea care leagă clădirea nouă de spital, iar al treilea tronson va fi pe acoperișul terasei de la clădirea veche. Pasarela va fi din structură metalică, îmbrăcată în sticlă, și va face legătura între Clinica de Cardiologie și Secția de Cardiologie din spital“, a precizat Pușcău.

Dotările din clădire

În momentul de față, 35 de angajați, printre care dulgheri, fierari și muncitori necalificați, încearcă să termine, până la Crăciun, execuția plăcii peste etajul I. La final, clădirea va avea, la parter, încăperi de deservire specifice, săli de consultații, saloane, sală de mese și grupuri sanitare. La etaj sunt prevăzute o cameră pentru un angiograf, două săli de operație, o zonă de terapie intensivă și spații deservente. Accesul de la un etaj la altul se va face prin casa scării, dar și prin două lifturi aflate de o parte și de alta a acesteia, care vor urca până la opt metri înălțime, inclusiv la nivelul pasarelei.
Construcția Clinicii de Cardiologie trebuie încheiată până la data de 15 august 2015. Ea va avea o suprafață construită de circa 2.000 de metri pătrați. Valoarea lucrării, suportată integral din bugetul Consiliului Județean Dolj, este de 11,7 milioane de lei plus TVA (circa 3,3 milioane de euro).

Câștigătorul pentru extinderea UPU, în așteptare

În ceea ce privește anunțarea câștigătorului pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, aceasta este încă în așteptare. Unul dintre ofertanți a depus o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) privind respingerea ofertei sale ca fiind inacceptabilă și neconformă, însă aceasta a fost respinsă pentru nedepunerea garanției de bună conduită. Licitație este, așadar, încă în așteptare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS