10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘef de serviciu din Primăria Târgu Jiu, reţinut de poliţie

Șef de serviciu din Primăria Târgu Jiu, reţinut de poliţie

(foto Eugen Măruță)
(foto Eugen Măruță)

Şeful Serviciului Investiţii, din cadrul Primăriei Târgu Jiu, Raul Chiriac (foto), a fost reţinut ieri sub acuzaţia de abuz în serviciu. Anchetarea lui Raul Chiriac are legătură cu dosarul reabilitării sediului primăriei. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a reluat ieri cercetările în dosar, fiind audiate mai multe persoane, între care şi şeful Serviciului Investiţii, Raul Chiriac. În acelaşi dosar sunt următite penal trei persoane pentru falsuri şi abuz în serviciu. Este vorba de Mihaela Orzan, angajată în primărie, arhitectul Iulian Cămui şi directoarea adjunctă de la Direcţia de Cultură, Monica Vlădoianu. Lucrările la primărie au fost demarate în vară fără avizele necesare, ulterior făcându-se demersuri pentru obţinerea autorizaţiilor, însă anchetatorii au intrat pe fir. Cei trei au şi fost reţinuţi la vremea respectivă, însă au fost puşi în libertate. Sediul Primăriei Târgu Jiu este monument istoric şi are nevoie de aviz special de la Ministerul Culturii pentru a fi reabilitat. Potrivit unor surse judiciare, valoarea lucrărilor de reabilitare a faţadei instituţiei ar fi fost suplimentată în mod nejustificat. Raul Chiriac va fi prezentat astăzi din nou la audieri, anchetatorii urmând să decidă dacă vor solicita mandat de arestare preventivă.
„Se pune strict problema de autorizație de construire. Nu am eliberat devize pentru lucrări care nu s-au efectuat. Este fals“, a declarat Raul Chiriac, în momentul reținerii.

Lucrările sunt blocate

În prezent, lucrările de refacere a faţadei Primăriei Târgu Jiu sunt stopate. Modernizarea sediului instituţiei conduse de primarul Florin Cârciumaru va fi încheiată anul viitor.
„Lucrările la sediul Primăriei Târgu Jiu se vor relua anul viitor, când vremea ne va permite. Toată documentaţia necesară pentru lucrare este gata. Nu mai sunt nici un fel de impedimente din acest punct de vedere. Rămâne doar ca vremea să ne lase să terminăm ce am început. S-a decis ca lucrările să fie reluate anul viitor, pentru a nu fi nici un fel de probleme în ceea ce priveşte calitatea acestora, din cauza temperaturilor. Mai ales că este vorba de lucrări la exterior, la faţada imobilului. E nevoie să fie îndeplinite anumite condiţii de temperatură pentru a se putea lucra. Din analizele făcute, nu va mai fi nevoie de suplimentarea sumei alocate iniţial pentru că sunt aceleaşi condiţii, iar lucrările vor fi reluate de unde au rămas. Valoarea contractului iniţial a fost de circa 290.000 de lei, bani alocaţi din bugetul local. În ceea ce priveşte dirigenţia şantierului, aceasta va fi asigurată de o persoană autorizată din Târgu Jiu. De asemenea, în ceea ce priveşte arhitectul, este tot o persoană autorizată din Târgu Jiu“, a precizat Lavinia Truşcă, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS