14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Precizări

Ca urmare a consi­derațiilor personale ale redactorului Ramona Olaru, autoarea articolului „Topul Firmelor, un eveniment de afaceri cu mulți absenți de top“, apărut în Gazeta de Sud din 28 noiembrie 2014, la rubrica Bani@afaceri, Gabriel Vlăduț, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Dolj, a solicitat directorului Gazetei de Sud publicarea următorului drept la replică:
„La decernarea premiilor, în sală erau puțin peste 100 de oameni, apoi au mai sosit încă pe atât, față de alți ani, când sala în care avea loc evenimentul era arhiplină“.
Schimbarea sălii a atras și o capacitate mai mare a acesteia. Cei invitați au stat comod, într-o sală adecvată momentului și nu arhiplină. Sala nu a fost arhiplină, dar numărul de participanți nu a fost mai mic decât în alți ani. Am dorit să respectăm invitații și nu să-i punem în situația de a sta în picioare cu sala arhiplină.
„Unii antreprenori importanți ai Doljului nu au fost prezenți la «Topul Firmelor», organizat de CCI, și nici nu și-au trimis reprezentanții la eveniment“.
Firmele au participat cu antreprenori și/sau cu reprezentanți desemnați ai acestora. Numărul celor care nu au venit să-și ridice premiul este mic, chiar comparativ cu anii precedenți. Cei ce nu au venit să-și ridice premiul îl vor primi la sediul firmei, înmânat de un reprezentant al CCI Dolj.
„Din păcate, multe scaune au rămas goale“.
Imaginile publicate de către dumneavoastră infirmă cuvântul „multe“. Câteva ar fi fost cuvântul adecvat.
„Au fost nominalizate și premiate chiar și firme cercetate de DNA pentru diverse cauze“.
Cercetarea se face asupra unor persoane nu asupra firmelor. Până la acuzare, reprezentanții acestor firme se bucură de prezumția de nevinovăție. Premierea s-a făcut pentru performanțele firmei înregistrate în 2013, când această cercetare nu exista.
„Metodologia folosită pentru stabilirea clasamentului este unică la nivel naţional, Camerele de Comerţ fiind singurele instituţii abilitate de lege să realizeze «Topul Firmelor»“, a spus președintele CCI Dolj, Gabriel Vlăduț.
Afirmația este adevărată, dar nu am spus eu, ci ați preluat-o dumneavoastră din Catalogul „Topul Firmelor“.
„Participanții la «Topul Firmelor» își plătesc, de regulă, trofeele și diplomele, iar aseară cei care au dorit să își expună produsele în incinta în care s-a desfășurat Gala Topul Firmelor 2014 au achitat o taxă de 1.000 de lei“.
Taxa achitată (care este mai mică decât în alte județe) nu implică „plata trofeelor și diplomelor“, ci plata serviciilor de expunere.
Pentru prima dată, am oferit participanților și sponsorilor spații de expunere, de promovare a imaginii firmelor și produselor acestora, cu speranța că firmele din Dolj se vor cunoaște între ele și vor ajunge să colaboreze.
Cred că ar fi fost mai bine să stați la acest eveniment și să analizați și alte teme: efortul depus de echipa CCI de a realiza un eveniment major, noutățile aduse de noul format, neutralitatea juriului – faptul că nu s-au depus contestații, premiile au fost înmânate de sponsori și personalități ale vieții economice județene, parlamentari, să faceți o analiză economică a performanțelor firmelor doljene (competitivitate, export, cifra de afaceri, gradul de inovare etc.).
Pe viitor îmi voi rezerva dreptul de a acorda interviuri.
Gabriel Vlăduț
Președinte Camera de Comerț și Industrie Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS