13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMarian Chitea, reţinut de procurorii DIICOT, alături de Bercea Mondial

Marian Chitea, reţinut de procurorii DIICOT, alături de Bercea Mondial

Marian Chitea, fost director al Hidroserv Olt, a fost reţinut de procurorii DIICOT Craiova, alături de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, soţia acestuia, Fănica, şi un alt om de afaceri. Cei patru sunt acuzaţi de evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat, potrivit gazetanoua.ro.
Inculpaţii au fost aduşi la audieri, la Craiova, miercuri după amiază, Bercea şi soţia sa fiind luaţi din penitenciar, unde ispăşesc condamnări. Ulterior, în jurul orei 23.00, pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi, vor fi prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cazul soţilor Anghel este vorba de o procedură preliminară obligatorie, aceştia aflându-se deja în arest.
Infracţiunile de care cei patru sunt acuzaţi de procurorii DIICOT sunt evaziune fiscală, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.
Faptele pentru care inculpaţii sunt cercetaţi s-au petrecut în perioada 2007-2011, când Bercea Mondial era în libertate. Procurorii susţin că în această afacere a fost folosită o firmă unde era împuternicit Bercea Mondial. S-au folosit facturi fictive pentru a supraevalua terenuri în municipiul Craiova, dar şi în alte localităţi.
Prejudiciul calculat de procurori în acest dosar este de aproape un milion de euro.

Marian Chitea s-a înrudit cu Bercea Mondial după ce i-a botezat unul dintre nepoţi. Mai mult, Chitea a fost nevoit să-şi dea demisia din funcţia de director al Hidroserv Olt, în anul 2011, din cauza valurilor care s-au creat în mass-media, după ce Bercea a fost reţinut pentru tentativă de omor. Tot atunci, Marian Chitea a demisionat şi din Partidul Democrat Liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS