Acasă Local Dolj Triptic Sorescu la Gaudeamus București

Triptic Sorescu la Gaudeamus București

-

Jean-Louis Courriol, Dan Zamfirescu, Victor Craciun, Ion Jianu (de la stanga la dreapta)
Jean-Louis Courriol, Dan Zamfirescu, Victor Craciun, Ion Jianu (de la stanga la dreapta)

Astăzi, în penultima zi a Târgului Internațional de carte Gaudeamus din Capitală, la standul editurii “Eikon” Cluj s-au lansat trei cărți soresciene, toate apărute la amintita editură ardeleană: Marin Sorescu în lumea latină (Jurnal VIII); un volum inedit de versuri ale lui Ştefan I. Sorescu, tatăl marelui scriitor, primul versificator al familiei soreştilor  şi o carte – anchetă literară, „În 1983 și 1992, premiul Nobel trebuia să poarte un nume românesc: Marin Sorescu”, de Ion Jianu, publicist, „Gazeta de Sud”. Acest ultim volum are cuvântul înainte de academicianul Eugen Simion.
Primele două cărţi au apărut sub îngrijirea fratelui lui Marin Sorescu, prof.univ.dr. George Sorescu, dar care n-a putut fi prezent astăzi la evenimentul lansării din cauza unor probleme de sănătate. După lansarea celor trei cărţi soresciene, a urmat şi lansarea unui alt volum apărut în vara acestui an tot la Eikon, “Strigături peste ocean de la Washington la Craiova”, de Ion Jianu, carte prefaţată de Adrian Cioroianu.
La evenimentul de astăzi – moderat de Valentin Ajder, editor-fondator Eikon Cluj – au vorbit despre aceste volume: Jean – Louis Courriol (Franţa), Dan Zamfirescu, Victor Crăciun, Dan Anghelescu şi Ion Jianu.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.