17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii primesc abia acum rechizitele școlare

Elevii primesc abia acum rechizitele școlare

rechizite

Până la finalizarea primului semestru al acestui an școlar a mai rămas o lună, însă abia acum elevii care provin din familii cu venituri reduse primesc pachetele cu rechizitele școlare. La nivelul județului Dolj sunt 17.400 de beneficiari. Toți acești copii au scris până acum pe ce au avut, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj.
„Pachetele de rechizite școlare se distribuie în perioada 18-25 noiembrie pentru elevii care sunt înscriși de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a. La nivelul inspectoratului școlar figurează 1.300 de pachete pentru clasa pregătitoare, 1.200 de pachete pentru clasa I, pentru clasele II-IV sunt 5.900 de pachete, pentru clasele V-VII sunt 6.700, iar pentru clasa a VIII-a 2.300 de pachete. Rechizitele se acordă elevilor care provin din familiile al căror venit mediu net lunar pe membru de familie este de maximum 50% din salariul minim brut“, a declarat Mihăiță Stoica, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Dolj. Centrul de distribuire a rechizitelor este la Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brâncuși“ din Craiova.
Cele mai multe pachete sunt pentru Școala Gimnazială Filiași, unde se înregistrează 455 de beneficiari, dar și pentru Liceul Amărăștii de Jos, unde 400 de elevi așteaptă aceste rechizite. Pachetele conțin caiete, instrumente de scris, blocuri de desen și acuarele. În plus, la clasa I elevii primesc și ghiozdane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS