14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn an de închisoare pentru că a lovit doi polițiști

Un an de închisoare pentru că a lovit doi polițiști

Mitre a fost acuzat de procurori că a altoit doi polițiști care l-au oprit în trafic
Mitre a fost acuzat de procurori că a altoit doi polițiști care l-au oprit în trafic

Judecătoria Craiova a hotărât luni să-l condamne la un an de închisoare pe Ștefan Cantemir Mitre, acuzat că a lovit doi agenți de la Rutieră care l-au oprit în trafic. Instanța a hotărât ca inculpatul să execute și o pedeapsă mai veche, astfel că, în final, Mitre a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.

Craioveanul Ștefan Cantemir Mitre, de 36 de ani, a fost arestat preventiv pe 29 august, fiind acuzat de comiterea a două infracțiuni de ultraj. Potrivit anchetatorilor, în dimineața de vineri, 29 august, în jurul orei 4.00, un echipaj de polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova care acționa pe Calea București a oprit un autoturism în care se afla Ștefan Cantemir Mitre. Oamenii legii i-au cerut lui Mitre documentele, însă acesta a refuzat să se legitimeze, a făcut scandal și i-a lovit pe cei doi polițiști, apoi a fugit. Bărbatul a fost prins însă de oamenii legii, după care a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova pentru a fi audiat de un procuror.
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au reținut că, în dimineața de 29 august, într-un loc public, Ștefan Cantemir Mitre „a exercitat acte de violență fizică asupra a doi polițiști ai Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Cei doi polițiști au suferit leziuni pentru vindecarea cărora au nevoie de trei-patru, respectiv cinci-șase zile de îngrijiri medicale“, după cum a explicat procurora Daniela Barbu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova. În aceeași zi, Mitre a fost dus la Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea a două infracțiuni de ultraj, iar instanța a emis pe numele lui un mandat pe o perioadă de 30 de zile.
Pe 23 septembrie, inculpatul a și fost trimis în judecată, iar luni, 17 noiembrie, a fost condamnat. Mitre a ales să-și recunoască faptele pentru a scăpa cu o pedeapsă mai mică, iar Judecătoria Craiova l-a condamnat la nouă luni de închisoare, pedeapsă la care instanța a adăugat un spor de trei luni.
La pedeapsa de un an de închisoare, judecătorii au adăugat un an, pedeapsă cu suspendare primită de Ștefan Cantemir Mitre în octombrie 2013 pentru ultraj contra bunelor moravuri și lovire. În final, instanța a hotărât ca inculpatul să execute doi ani de închisoare și a dispus ca acesta să rămână în continuare după gratii. Hotărârea de luni a Judecătoriei Craiova poate fi atacată cu apel atât de inculpat, cât și de procurori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS