13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Caravana de donare de sânge “O şansă pentru viaţă", la Slatina

Olt: Caravana de donare de sânge “O şansă pentru viaţă”, la Slatina

Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România organizează o sesiuni mobilă de donare de sânge miercuri, 19 noiembrie 2014, în curtea Colegiului Naţional Radu Greceanu ( str. Nicolae Balcescu nr.8), între orele 09.00 – 13.00. Aceasta  sesiune face parte din caravana „O şansă pentru viaţă”, proiect care, la nivel naţional, a contribuit la salvarea a mai mult de 170.000 de vieţi şi a determinat mai mult de 120.000 de persoane să doneze sânge.

Anul trecut, în Slatina s-a desfăşurat prima campanie mobilă de donare de sânge. Toţi cei care doresc să contribuie la salvarea unei vieţi pot să o facă într-un spaţiu special amenajat şi dotat, sub atenta supraveghere a personalului specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină Slatina. Cu 450 ml de sânge recoltaţi de la un singur donator se pot salva chiar şi 3 vieţi.
Toţi slătinenii care îndeplinesc condiţiile minime pentru a fi donator sunt aşteptaţi să doneze sânge benevol (fără bonuri valorice) în unitatea mobilă, care va fi amplasată în Piaţa Regele Ferdinand.
Înainte de donare se recomandă consumarea unei căni cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent (legume, fructe dar fără multe proteine şi grăsimi). Nu se fumează înainte şi după donare timp de o oră.
Programul de donare de sânge „O şansă pentru viaţă” derulat de Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a îmbunătăţi sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, în cadrul programului au fost recoltaţi mai mult de 54.000 de litri de sânge, care au salvat peste 170.000 de vieţi omeneşti.

Mai multe informaţii despre donarea de sânge şi condiţiile minime pentru a fi donator se găsesc pe www.pentruviata.org

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS