7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMarian Jean Marinescu: Schimbăm imaginea României

Marian Jean Marinescu: Schimbăm imaginea României

IMG_3184

Copreședintele PNL Dolj, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, a cerut ieri demiterea prefectului de Dolj și a tuturor șefilor instituțiilor deconcentrate din județ pentru proasta organizare a alegerilor și pentru teroarea pe care au răspândit-o în rândul alegătorilor prin masarea de trupe și jandarmi în centrul Craiovei. Marinescu a anunțat că îi va trimite o scrisoare deschisă premierului Italiei, Matteo Renzi, pe care îl acuză că a dat cu gaze lacrimogene în românii care voiau să voteze la Torino.

Respect pentru românii care au venit la vot în țară și în străinătate. Acesta este mesajul copreședintelui PNL Dolj, Marian Jean Marinescu, transmis ieri de la Craiova după publicarea rezultatelor finale care l-au dat câștigător detașat pe Klaus Iohannis.
„Aș vrea să exprim respectul meu pentru românii care au venit la vot, pentru cei din afara țării, care ne-au arătat tuturor ce trebuie făcut. Respectul meu pentru cei din Dolj, pentru toți cei care au votat, dar în special pentru cei care, în ciuda presiunilor, au votat pentru Klaus Iohannis. Respect pentru cei din Craiova care au arătat că este un oraș viu și vineri seară și dumnică seară. În acest moment am început să schimbăm imaginea României prin faptul că a fost ales un președinte care face parte dintr-o minoritate atât națională, cât și confesională, lucru care arată încă o dată că România este un exemplu de toleranță și conviețuire pentru toată Europa. Sper să nu mai aud pe nimeni spunând că minoritățile au o problemă în România“, a spus Marinescu. Europarlamentarul a acuzat presiunile asupra alegătorilor și a spus că s-a simțit ca în decembrie 1989 atunci când sâmbătă a văzut centrul Craiovei înțesat de polițiști și jandarmi, chemați să împiedice orice manifestare publică împotriva puterii.
„Am văzut sâmbătă, cu 14 ore înainte de vot, un centru blocat de jandarmi și de poliție. Nu mi-a venit să cred. M-am simțit ca în 22 decembrie 1989, singura diferență fiind culoarea uniformelor. Cer demiterea prefectului de Dolj pentru teroarea pe care a instituit-o, pentru ordinele pe care le-a dat și instituirea acelor dispozitive care trebui să existe pentru protecția oamenilor și nu pentru împiedicarea oamenilor să exprime ce au de spus. Cer demiterea tuturor șefilor serviciilor deconcentrate pentru ceea ce au făcut unii dintre ei vineri, sâmbătă, poliție, jandarmi, și duminică, precum și a celorlalți pentru presiunile pe care le-au făcut asupra unor angajați pe care i-au mutat dintr-un loc în altul ca să le controleze votul. Cred că nu i-au votat nici cei pe care i-au purtat prin cartiere îmbrăcați în roșu ca la 1 mai și 23 august. Cer demiterea prefectului și pentru organizarea defectuoasă a alegerilor, cu președinți de secții de votare care nu au respectat legea, cu poliție care a lăsat lucrurile complet în haos, cu secții de votare blocate de tot felul de personaje, de primari care îndemnau lumea la vot, cu mii de cereri de urnă mobilă, majoritatea aduse de primari“, a spus Marinescu. Contactat telefonic, prefectul de Dolj, Sorin Răducan, nu a răspuns.

Scoateți bugetul, onorați promisiunile!

Copreședintele PNL Dolj a vorbit ironic la adresa posturilor TV obediente puterii și a primarilor traseiști. „Aș vrea să mulțumesc posturilor de televiziune care au găzduit tot felul de discuții cu un limbaj care nu e de 2014. Ne-au făcut un mare bine. Le transmit salutări cordiale aleșilor locali care în perioada ordonanței au ales să plece la alte partide. Le transmit să fie sănătoși, voioși, să aibă viață îmbelșugată“, a spus el.
Marinescu a cerut guvernului Ponta să includă în bugetul pe 2015 investițiile promise pentru Craiova. „Aș vrea să văd bugetul pe masă, pus de guvernul Ponta, de Dragnea, de domnișoara Harvard, de Vâlcov, personaj important. Vreau să văd în buget spitalul regional, stadionul, autostrada Craiova – Pitești, vreau să văd cum se acoperă CAS, vreau să văd viitorul nostru în bugetul României pe 2015“, a explicat copreședintele PNL Dolj.

Renzi, acuzat de agresarea ro mânilor în Torino

Marinescu s-a declarat foarte supărat pe premierul Italiei, Matteo Renzi, pe care l-a acuzat că a folosit gazele lacrimogene împotriva românilor care voiau să voteze la o secție din Torino. „În cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.) voi trimite o scrisoare deschisă primului-ministru italian care vineri a fost într-un studiou TV și l-a susținut pe Ponta și care a dat cu gaze lacrimogene în cetățeni români la Torino, la el în țară. Vreau să-l întreb cum este posibil așa ceva. Lui Renzi, care acum este și președintele prin rotație al UE, ar trebui și mai mult să-i fie jenă de ce s-a întâmplat în Torino. Ar trebui să apere democrația, iar oamenii ăia nu cereau pâine, ci doar să voteze. Și el a dat cu gaze lacrimogene în cetățeni străini europeni. Renzi este comunist“, a concluzionat Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS