23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalJudeţul Olt a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal

Judeţul Olt a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal

Ministerul Sănătăţii a început să trimită în teritoriu o parte din dozele de vaccin antigripal necesare imunizării populaţiei în campania de vaccinare din sezonul rece 2014-2015. Judeţul Olt a primit 6.000 de doze, care vor putea fi ridicate de medicii de familie începând de săptămâna viitoare.

„Din achiziţia Ministerului Sănătăţii ne-au fost repartizate într-o primă tranşă aproximativ 6.000 de doze de vaccin gripal, dintr-un necesar estimat de 104.961 doze. Beneficiarii primelor 6.000 de doze vor fi cabinetele medicilor de familie – pentru vaccinarea persoanelor de pe listele proprii din grupele la risc cu prioritate, respectiv personalul medico-sanitar al cabinetului, persoanele vârstnice, gravidele şi copii; unităţile sanitare cu paturi – pentru vaccinarea personalului medico-sanitar, în limita cantităţii repartizate”, a precizat Gabriela Gogiu, purtătorul de cuvânt al DSP Olt.
Produsul biologic este o suspensie injectabilă în seringa preumplută, monodoză, sub denumirea de INFLUVAC, valabilă sezonului 2014/2015.
“Începând cu data de 24 noiembrie, toţi medicii de familie se pot prezenta la Depozitul Antiepidemic al DSP Olt pentru a ridica vaccinul gripal sezonier, echipaţi cu genţi izoterme pentru asigurarea transportului în condiţii optime”, a mai spus Gabriela Gogiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS