17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Președintele să-mi aducă soțul înapoi!“

„Președintele să-mi aducă soțul înapoi!“

Alegătorii au venit să voteze de la primele ore ale dimineții
Alegătorii au venit să voteze de la primele ore ale dimineții

Prezența la vot a fost în creștere pe traseul Craiova – Filiași. Alegătorii au pronosticat că scorul va fi strâns în turul II.

Prezența la vot a fost mai ridicată decât în primul tur de scrutin și în comunele de pe traseul Craiova – Filiași. Prima raportare de la ora 10.00 consemna o prezență de peste 10% la Secția de votare nr. 228 din comuna Almăj. Raportat la 1.163 de alegători înscriși la secția de votare, își exprimaseră deja opțiunea 107 persoane pe listele permanente și alte 28 pe listele suplimentare. Cea mai mare parte a celor care au votat pe listele speciale erau din Craiova, potrivit reprezentanților secției de votare. La ieșirea de la urne, părerile erau împărțite.
„Vrem un președinte normal, care să ne reprezinte pe toți. Eu cred că va câștiga stânga, pentru că ține cu ăștia săraci“, a declarat Vasile Taloi, unul dintre votanți. „Cred că va câștiga dreapta. Stânga a scrântit-o rău în ăștia doi ani de când este la guvernare“, a afirmat, la rândul său, Constantin Nica. Referitor la rezultatele turului al doilea, Liliana Moraru a spus: „Cred că de data aceasta rezultatul va fi strâns. Cei din afară vor vota mult cu Iohannis, am văzut asta la TV. Cred că românii din străinătate ar putea înclina balanța“. La Secția nr. 318 de la Coțofenii din Față, la ora 12.00, votaseră circa 300 de persoane dintre cei 1.252 de alegători înscriși pe listele permanente. Alegătorii mai tineri spun că au venit să voteze după ce au văzut că rudele și prietenii plecați în străinătate au fost nevoiți să stea la cozi imense și nici măcar nu au apucat să-și exprime opțiunea. „Nu este normal așa ceva. Fiecare cetățean român trebuie să poată vota, indiferent cu cine. Când am văzut că ei au stat atâtea ore în picioare, m-am gândit că votul este important și am decis să vin să votez“, a spus Adriana Ciocan.

„Un oraș mai frumos și salarii mai mari“

La Brădești, ca și în primul tur, doljenii au votat pentru pensii mai mari și locuri de muncă. „Am votat pentru ca președintele să îmi aducă soțul înapoi. Lucrează în străinătate. Viitorul președinte ar trebui să creeze locuri de muncă, pentru ca românii să nu mai plece să muncească în străinătate“, a declarat Daniela Împușcatu.
„Vrem locuri de muncă aici în țară. Copiii mei sunt plecați în Italia de zece ani. Nici pe acolo nu prea mai este de muncă, dar stau să termine copilul liceul, ce să facă?“, a declarat Marița Afrim. La Secția de votare nr. 262, 550 de persoane votaseră până la ora 13.00, dintre care 100 pe liste suplimentare. Nu au fost cereri pentru urna mobilă. Și la Filiași, prezența la vot era mai mare decât în primul tur. Spre exemplu, la Secția nr. 214, din 1.427 de înscriși pe listele electorale permanente, la ora 12.00 votaseră 436 de persoane. În primul tur, 325 de persoane votaseră la aceeași oră. La secția nr. 210, din 1.290 de înscriși pe listele permanente, la ora 13.00 votaseră 440 de alegători, dintre care 21 pe liste suplimentare. În primul tur, la aceeași oră votaseră 352 de persoane. Ce doresc alegătorii de la noul președinte? „Un oraș mai frumos și salarii mai mari“, a răspuns Geta Edu, una dintre localnicele venite să voteze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS