19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLa Gară s-a votat masiv pe liste suplimentare

La Gară s-a votat masiv pe liste suplimentare

Cetățenii din Craiova au stat la rând la Secția de votare nr. 141, unde s-au format cozi mari inclusiv la rândul dedicat celor care au votat pe liste
Cetățenii din Craiova au stat la rând la Secția de votare nr. 141, unde s-au format cozi mari inclusiv la rândul dedicat celor care au votat pe liste

30% din cetățenii care își exprimaseră votul până la ora 13.00 la Secția nr. 141 din Craiova proveneau din alte localități.

Într-o sesizare care circula ieri pe internet se menționa că la secțiile de votare din zona Gării de Nord din Craiova ar fi mulți oameni care au votat pe liste suplimentare, ei fiind aduși cu diverse mijloace de transport. În jurul prânzului, la Secția nr. 141 se aflau foarte multe persoane la două cozi formate pe două rânduri. La coada cea mai mare se aflau cetățeni din Craiova, aflați pe listele permanente, deci cu domiciliul în jurul secției. Unii dintre cei care stăteau la acel rând au sărit ca arși la vederea camerei de filmat. „De trei minute stăm aici. E bine? Sunt din Craiova. Listele suplimentare sunt pe partea cealaltă“, spunea un domn care stătea la rând, deranjat de faptul că redactorii GdS l-au întrebat de când stau la rând. Nici membrii secției de votare nu doreau să fie filmați sau intervievați. „Sunteți de zece minute aici, vă rog frumos să ieșiți afară“, a sărit și locțiitorul președintelui secției de votare.
Unii dintre cei care așteptau la rând să voteze s-au arătat vădit împotriva accesului liber al mass-media în holul clădirii CFR, în fața secției de votare la care erau aliniați oamenii. „Nu înțelegeți că nu sunteți doriți aici?“, a strigat un tânăr.

Nervi și supărare

Deranjați de prezența reprezentanților mass-media în acel hol din clădirea CFR-ului s-au arătat și unele persoane care erau încolonate pentru vot pe listele suplimentare. „Pe noi ne-ați întrebat că filmați? Vă rog frumos opriți filmarea! Chiar așa, vă bateți joc de noi? Într-adevăr, este o reclamație, dar te rog frumos oprește filmarea! Vin să votez legal. De ce veniți să îmi luați un interviu dacă eu nu v-am cerut să veniți să îmi luați un interviu? Nu contează din ce localitate sunt!“, a spus supărată o doamnă de la acel rând.
Datele comunicate de responsabilii respectivei secții de votare către Biroul Electoral Central (BEC) au arătat că, până la ora 13.00, votaseră la acea secție 444 de persoane pe listele permanente și 130 de persoane pe listele suplimentare. Ceea ce înseamnă că aproape 30% din cetățenii care își exprimaseră votul la secția respectivă proveneau din alte localități. Câteva ore mai târziu, la ora 16.00, la aceeași secție din Craiova votaseră 675 de persoane, dintre care 172 de persoane pe listele suplimentare, potrivit datelor publicate de BEC.
Președintele secției de votare a refuzat să ne spună din ce localități provin persoanele care și-au exprimat votul în acel loc și care nu erau din localitate.
Ceva mai comunicativi au fost bătrânii care se aflau către finalul cozii formate la vot. Ei erau din Craiova. „Sunt de două minute aici. Merge foarte repede“, a spus Alexandru Mișa. „Trebuie să fie și coadă. Nu e coadă, de fapt, e șir popular. Vrem ca toate să fie bune. Pensionarii să fie pe primul loc!“, a spus zâmbind Mihaela Vărangă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS