9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljHai la vot cu microbuzul!

Hai la vot cu microbuzul!

Bătrâni aduși la vot cu microbuzul
Bătrâni aduși la vot cu microbuzul

În câteva localități din județul Dolj, unii votanți au fost „privilegiați“ în privința transportului, pentru că au fost duși cu microbuzul la secția de votare, apoi aduși acasă. S-a întâmplat în localitățile doljene Malu Mare, Sadova și Piscul Sadovei, unde, în ziua de votare, unii localnici au fost încărcați în microbuze și duși să voteze. Așa-zișii transportatori motivau aceste plimbări prin localitate ca fiind transporturi făcute pentru familie, ce-i drept, o familie destul de numeroasă. În fața Secției de votare nr. 393 din localitatea doljeană Malu Mare, ieri, în jurul prânzului, dintr-o dubă galbenă cu numere de Bulgaria au coborât în jur de zece persoane, mai mult bătrâni decât tineri. Oamenii au fost încolonați și duși în secția de votare. Șoferul îi aștepta în mașină. Am întrebat-o pe una dintre bătrâne cine a adus-o la vot. „Ne-a adus cu mașina“, a spus femeia. Numai că a fost grăbită din spate de un bărbat, care spunea că sunt o familie. „Toată lumea spune că bolnavii și bătrânii au prioritate. Suntem o familie numeroasă și mai avem de adus“, spunea bărbatul cu un fes pe cap. Este repede dat de gol de alt bărbat din grup, care spune că sunt vecini: „Mai sunt și vecini, și luăm și noi cu mașina asta. Ne anunțăm unii pe alții. Hai să mergem la vot!“, a spuns bărbatul.

Plimbați la urne

Și în localitatea Sadova, unor localnici le-a fost „înlesnit“ drumul la vot. Persoane bine intenționate și-au pus la dispoziție mașinile pentru a-i transporta pe localnici la vot. Inclusiv fostul primar al localității a făcut pe cărăușul în ziua votului.
„Este un microbuz cu geamuri fumurii, cu numere de Bulgaria, care cară de azi de dimineață (ieri-dimineață – n.r.) la oameni. Văd că este coordonat de un consilier județean, Scărlătescu“, a explicat un consilier local din Sadova, aflat ieri în fața Secției de votare nr. 466 Gheța, comuna Sadova.
La Piscul Sadovei, până și fostul primar și același „domn Scărlătescu“ au făcut transporturi către secția de votare. „Uite, domn’e, ăla este fostul primar Jianu. E consilier acum, umblă de azi de dimineață cu unu’ Scărlătescu, și cară oameni cu mașina. Nevastă-sa stă aici, în fața secției, și coordonează“, s-a plâns un bărbat care face parte din tabăra adversă. Între timp, un Audi argintiu cu numărul DJ 64 SIE demarează în trombă din fața secției de votare, în partea dreaptă aflându-se fostul primar Vasile Jianu.
Într-adevăr, ieri, în jurul secțiilor de votare din Dolj, mișunau multe microbuze, unele cu un anumit scop, altele în trecere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS