10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrezență record într-o secție de votare din Mehedinți

Prezență record într-o secție de votare din Mehedinți

Reprezentanţii unei secţii de votare din localitatea mehedinţeană Ostrovul Mare a raportat la Biroul Electoral Central o prezenţă la vot de 263%, duminică, până la ora 13.00. Localitatea care aparţine de comuna Gogoşu se află în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier II, iar pe lista permanentă sunt înscrişi 92 de votanţi.

Biroul Electoral Central a arătat duminică după-amiază că la secţia de votare 180 din judeţul Mehedinţi, organizată în Gradiniţa din Ostrovu Mare votaseră până la ora 13.00, 242 de persoane, deşi pe listele permanente sunt inscrişi doar 92 de votanţi. Cu o prezenţă de 263%, aceasta secţie figura pe primul loc în ţară în materie de prezenţă la vot, datorită numărului mare de voturi pe liste suplimentare.

Contactat de gds.ro, primarul comunei Gogoşu a declarat că secţia respectivă se află în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei cu Serbia, Porţile de Fier II, adăugând totodată că nu ştie ce prezenţă s-a înregistrat în secţia respectivă.

Turism electoral au semnalat în Mehedinţi la Poliţie reprezentanţii ambelor formaţiuni politice care au reprezentat cei doi contracandidaţi la alegerile prezidenţiale. De departe însă ACL a avut cele mai multe astfel de reclamaţii în cursul zilei de duminică şi le-a cerut poliţiştilor din Mehedinţi să facă cercetări.
Astfel, co-preşedintele ACL, Virgil Popescu a semnalat la 112 că în Voloiac, primarul comunei, Constantin Ovreiu, i-ar transporta pe oameni la vot chiar cu autoturismul primăriei.
“Primarul Constantin Ovreiu, care a fost liberal, dar a trecut la PSD aduce oamenii la vot cu maşina primăriei şi îi ameninţă că dacă nu votează cu Victor Ponta vor vedea de luni ce vor păţi. Fac apel public pentru ca astfel de practici să înceteze, iar mehedinţenii să poată să-şi exercite în mod democratic dreptul de a vota”, a declarat liberalul Virgil Popescu.
Alte sesizări de turism electoral au fost semnalate la Orşova, acolo unde ar fi fost aduşi oameni la vot din localităţile vecine, Valea Cernei şi Topleţ (jud. Caraş Severin).
Poliţia judeţeană Mehedinţi a confirmat că sesizări de turism electoral sunt în Mehedinţi, dar că acestea nu s-au confirmat.
Editor: Anca Dumitrașcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS