12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Doi tineri, prinşi cu armament şi muniţie deţinute în mod ilegal

Dolj: Doi tineri, prinşi cu armament şi muniţie deţinute în mod ilegal

Doi tineri din judeţul Dolj au fost prinşi de poliţişti deţinând armament şi muniţie deţinute ilegal.

Vineri, 14.11.2014, poliţiştii din cadrul B.A.E.S.P., cu sprijinul lucrătorilor Secţiei 8 Poliţie Rurală Rast şi a luptătorilor Serviciul de Acţiuni Speciale au efectuat, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de magistraţi, două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de contrabandă calificată.
Poliţiştii au descins la locuinţele lui M.Ionuţ, 25 de ani, din comuna Bistreţ, Dolj şi Z. Oliver, de 21 de ani, din comuna Catane, Dolj bănuiţi că ar fi cumpărat şi introdus ilegal în România, în luna spetembrie 2014, arme neletale din categoria celor supuse autorizării şi cartuşe adecvate acestora.
La locuinţa lui M. Ionuţ a fost identificat un pistolul neletal şi 27 de cartuşe, iar la locuinţa lui Z. Oliver a fost identificat un tub cartuş, percutat, cal. 9mm, provenit de la un cartuş neletal cu gaz. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că Z. Oliver a cumpărat, în luna septembrie a.c., din Bulgaria, un pistol neletal precum şi 50 de cartuşe, despre care  a declarat faptul că le-a distrus, aruncându-le pe un câmp din vecinătatea comunei Catane.
Anchetatorii au stabilit faptul că, la data de 08.09.2014, cei doi s-au deplasat împreună în localitatea Vidin din Bulgaria, de unde au cumpărat, fără drept, două pistoale neletale, din categoria celor supuse autorizării. Pistoalele au fost introduse ilegal în România în aceeaşi zi fiind deţinute, fără drept, la domiciliile celor doi.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Arma, cartuşele şi tubul cartuş percutate identificate cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS