17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOAR Oltenia invită craiovenii la Anuala de Arhitectură

OAR Oltenia invită craiovenii la Anuala de Arhitectură

Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Oltenia găzduiește luni, 17 noiembrie, de la ora 11.00, la sediul din Bazarul Craiovei, Anuala de Arhitectură, un eveniment organizat pentru a face cunoscute publicului proiecte de arhitectură interesante din județele Gorj, Mehedinți, Olt și Dolj.
În cadrul evenimentului va fi organizată o expoziție cu 45 de proiecte din județele amintite, care vor fi jurizate de mai mulți specialiști în domeniu. Vorbim despre Șerban Țigănaș, președintele Ordinului Arhitecților din România, Ștefan Ghenciulescu (revista de arhitectură Zepelin), Zachi Arpad (revista de arhitectură Arhitext), Emil Ivănescu (dublu câștigător al amenajării Pavilionului României la Bienala de la Veneția) și Radu Radoslav, președintele Registrului Urbaniștilor din România – Regiunea de Vest.
După expoziție și jurizare, arhitecții vor fi invitați, alături de autorități locale, la Muzeul de Artă. Aici vor participa la o discuție intitulată „Arhitect în societate“, pentru a încerca să pună bazele unei noi relații între arhitecți (independenți și organizații), autorități și cetățeni. Pe lângă asta, arhitecții vor încerca să dea viață unei zone stabilite din oraș, mai exact cea de-a doua intrare pe care conducerea Muzeului de Artă intenționează să o amenajeze dinspre strada Romul. „Încercăm o inițiativă cu titlu experimental, alegând un punct din oraș, pentru a face un concurs intern fără să fie bazat pe un plan de investiții. Ne referim la cea de-a doua intrare în Muzeul de Artă, dinspre strada Romul, unde arhitecții vor încerca amenajarea unei piețe publice“, a precizat președintele OAR Oltenia, Radu Ionescu. Filiala pe care acesta o conduce are, în total, 180 de arhitecți înscriși ca membri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS