17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE: Sute de persoane militează în centrul Craiovei pentru alegeri corecte

UPDATE: Sute de persoane militează în centrul Craiovei pentru alegeri corecte

IMG_20141114_180802

Aproximativ 200 de persoane s-au strâns, în urmă cu câteva minute, în zona restaurantului Doljana de pe Calea Unirii ca să militeze pentru alegeri corecte şi pentru un vot liber în diaspora. Craiovenii prezenţi poartă pancarte cu lozinci sugestive: „Jos comunismul!”, „Craiova răspunde apelului!” şi „Fiţi eroi în turul II!”.
În paralel, în Piaţa „Mihai Viteazul” are loc un miting electoral neautorizat pentru susţinerea candidatului din partea PSD la fotoliul de preşedinte, Victor Viorel Ponta. Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova, prezent în piaţă, a declarat că nu e vorba de un miting electoral şi că lumea a ieşit doar la „socializare”.
Craiovenii adunaţi la restaurantul Doljana au încercat să-şi manifeste verbal nemulţumirea vizavi de votul din primul tur din diaspora, dar au fost opriţi de jandarmi. Momentan, ei flutură steagul României şi cu fiecare minut care trece li se alătură alţi craioveni.

IMG_20141114_182051

Numărul craiovenilor prezenţi în zona restaurantului Doljana s-a dublat, iar în acest moment pe Calea Unirii se aude Imnul României. Jandarmii prezenţi nu le permit craiovenilor să se deplaseze spre Piaţa „Mihai Viteazul”.

În acest moment, în zona restaurantului Doljana s-au strâns 1000 de craioveni, care scandează pentru alegeri corecte şi un vot liber în diaspora. În încercarea de a se deplasa spre Piaţa „Mihai Viteazul”, craiovenii sunt opriţi de cordoane de jandarmi.  Oamenii spun că au încercat să obţină de la Primăria Craiova autorizarea unui miting, dar au fost refuzaţi pe motiv că în centru sunt alte manifestaţii culturale. La faţa locului au sosit şi scutierii.

Craiovenii prezenţi în zona restaurantului Doljana cântă în acest moment „Nouă ne pasă”, imnul votului devenit viral pe internet.

La această oră, craiovenii prezenţi în zona restaurantului Doljana scandează „Victor Viorel Ponta  e mai rău ca Ebola!”. Oamenii sunt blocaţi în această zonă şi sunt forţaţi de jandarmi să strângă rândurile. De asemenea, jandarmii îi blochează şi pe craiovenii aflaţi la „socializare” în Piaţa „Mihai Viteazul”.

 

Editor: Mariana Butnariu

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS