Acasă Local Gorj Gorj: A cincea amânare de pronunţare pentru primarul Pavel şi senatorul Popescu...

Gorj: A cincea amânare de pronunţare pentru primarul Pavel şi senatorul Popescu

-

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a făcut public nici azi verdictul în dosarul „Pavel”.  Judecătorii au amânat din nou pronunţarea sentinţei, data fixată pentru acest lucru stabilită pe 27 noiembrie.

Instanţa Supremă s-a aflat ieri la cea de-a cincea încercare în a pronunţa soluţia în dosarul în care a fost judecat primarul comunei gorjene Peştişani, Florin Pavel. Procesul se află abia la prima instanţă de judecată, fiind strămutat de pe rolul Tribunalului Gorj, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, a devenit parlamentar. Noua calitate a politicianului a făcut ca dosarul să fie trimis spre judecare la instanţa supremă. Pe lângă edilul comunei Peştişani, Florin Pavel şi senatorul Dian Popescu, au mai fost judecaţi, Gabriel Titus Popescu, fratele senatorului Dian Popescu, inginerul Nicolae Isar, diriginte de şantier, omul de afaceri din Târgu Jiu, Dan Radu Floarea, trimis recent în judecată, în dosarul „Electrica” şi Dumitru Pârvulescu, director în Ministerul Finanţelor. Ancheta a vizat fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice, luare şi dare de mită sau fals. Primarul Florin Pavel ar fi primit mită sau foloase pentru a dispune efectuarea de plăţi pentru lucrări neefectuate, la campusul şcolar din Peştişani, respectiv la complexul sportiv. Ambele investiţii au rămas nefinalizate. De construcţia campusului s-a ocupat firma afaceristului Dan Radu Floarea, iar de construcţia bazei sportive societatea politicianului Dian Popescu. Oficialul din Ministerul Finanţelor ar fi intervenit pe lângă primarul Florin Pavel într-o afacere care viza o cesiune de creanţă între persoane fizice, respectiv între Doru Şerban zis Habitu şi afaceristul Dan Radu Floarea.


Editor: Anca Dumitraşcu

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.