6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSechestru pe averea directorului Carierei Roşiuţa

Sechestru pe averea directorului Carierei Roşiuţa

Ion Ghica, directorul UMC Roşiuţa
Ion Ghica, directorul UMC Roşiuţa

Directorul Unităţii Miniere de Carieră Roşiuţa, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Ion Ghica, nu scapă de schestrul pe avere. Angajatul Complexului Energetic Oltenia este una dintre persoanele anchetate în dosarul „mesei calde“, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu instituind sechestru pe averea lui Ion Ghica, dar şi a altor foşti directori din minerit, pentru a recupera o parte din prejudiciul provenit din decontările ilegale de mese destinate minerilor. Şeful Unităţii Miniere de Carieră Roşiuţa, Ion Ghica, a contestat decizia anchetatorilor, însă magistraţii Tribunalului Gorj au respins ieri ca neîntemeiată solicitarea şefului din minerit de ridicare a sechestrului asigurător. Este vorba de un sechestru pe bunurile mobile, imobile şi pe conturile lui Ion Ghica, astfel că acesta se află în imposibilitatea de a dispune de bunurile sale, neputând să le înstrăineze. Decizia Tribunalului Gorj este definitivă şi nu mai poate fi contestată la o altă instanţă de judecată.

Prejudiciu de 2,8 milioane de lei

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, Ion Ghica are calitatea de suspect într-un dosar în care mai mulți șefi din mineritul motrean sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, respectiv complicitate la această infracţiune, prin care ar fi prejudiciat Complexul Energetic Oltenia cu 2,8 milioane de lei. Faptele vizează în principal decontări ilegale în ceea ce priveşte masa caldă servită de sportivii de la Clubul „Minerul“ Motru către SC Cazare Cantine SA, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2013.
De asemenea, există suspiciuni că ar fi fost decontate şi diferite petreceri la care ar fi participat importanţi oameni locali şi politicieni. Dosarul vizează actuali şi foşti directori din minerit. Este vorba de Alexandru Ciorecan, fost director la Cazare Cantine Motru, ex-directorul Exploatării Miniere de Carieră Motru, Vasile Râbu, Florentin Gheorghescu, fost director al Carierei Roşiuţa, Mircea Mezinca, fost director al Exploatării Miniere de Carieră Motru, Vasile Creţan, ex-director al aceleiaşi exploatări şi actual director adjunct al Carierei Lupoaia, Daniel Burlan, fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, precum şi Nicolae Giuran, fost director la LCFU.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS