10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Slatina

Olt: Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Slatina

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina
Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina se confruntă cu noi acuzaţii de malpraxis, după ce părinţii unei fete de opt ani susţin că viaţa copilei a fost pusă în pericol pentru că a fost operată de două ori în zece zile, informează realitatea.net.

Familia fetei spune că medicii slătineni au greşit când au operat-o prima dată, deoarece ar fi diagnosticat-o greşit. Iniţial, fata a fost operată de apendicită, iar apoi, după ce a ajuns la Spitalul nr. 1 din Craiova, ea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pentru eliminarea pietrelor la fiere. „Noi am venit prima dată cu fetiţa acuzând dureri mari în zona abdominală – în partea dreaptă, asta se întâmpla în ultimele zile ale lunii trecute. După patru zile în care ne-au ţinut fetiţa pe secţia Pediatrie au vrut să ne trimită acasă cu fetiţa, spunând că nu are nimic, dar noi am refuzat şi am insistat pentru un nou control deoarece fetiţa acuza dureri mari. Ea a fost văzută de dr. Tusciuc care, după ce a consultat-o, a spus că ar avea apendicită şi că trebuie operată. După operaţie, fetiţa acuza iarăşi dureri mari, dar doctorul ne-a spus că este ceva normal după o operaţie ca pacientul să prezinte asemenea simptome şi, după câteva zile, ne-a făcut externarea. La o zi însă, ne-am pomenit iar că acuza iarăşi dureri groaznice în aceeaşi zonă, făcea crize, nu ne mai recunoştea, şi atunci am cerut iar ambulanţa şi am ajuns la Spitalul Judeţean Slatina. Aici a fost văzută de un alt doctor, care a pus-o pe calmante, dar noi i-am cerut să facă altceva că nu este normal să-i dea doar pastile. Ba chiar le-am cerut să ne transfere fetiţa la Craiova sau la Bucureşti dacă ei nu vor să facă ceva. Cei de la spital au fost de acord, ne-au dat ambulanţă şi, deşi ei au scris că fetiţa trebuie însoţită de un doctor pe parcursul transferului, acest lucru nu s-a întâmplat, dar măcar am ajuns cu bine la Craiova. Medicii de aici au spus că fata are colecist, adică pietre la fiere, şi a doua zi după ce a ajuns la Craiova a şi fost operată, iar acum este bine, slavă Domnului. Am trecut prin nişte clipe cumplite”, a spus Petre Stoican, tatăl pacientei.

Părinţii sunt decişi să depună o sesizare la Colegiul Medicilor Olt, dar şi să acţioneze în judecată atât conducerea Spitalului Judeţean din Slatina, cât şi pe medicul slătinean care le-a operat copilul. În ceea ce-l priveşte pe medicul Mircea Tusciuc, acesta nu a dorit să facă nici un comentariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS