24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: S-a semnat contractul de finanțare pentru Masterplanul de deșeuri

Dolj: S-a semnat contractul de finanțare pentru Masterplanul de deșeuri

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa  şi Directorul Organismului Intermediar (OI) Craiova al Programului Operațional Sectorial (POS) Mediu, Adina Nuțoaica Drăgolici
Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa şi Directorul Organismului Intermediar (OI) Craiova al Programului Operațional Sectorial (POS) Mediu, Adina Nuțoaica Drăgolici

Astăzi s-a semnat la Consiliul Judeţean Dolj contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor“, în valoare totală de aproximativ 54 de milioane de euro.
Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa a spus că investiţia este extrem de importantă nu doar prin prisma fondurilor alocate, ci şi a beneficiilor obţinute, implementarea proiectului conducând la rezolvarea problemelor privind gestionarea deşeurilor în toate localităţile din judeţ. „Odată cu implementarea proiectului, comunitățile din Dolj vor vedea rezolvată problema gropilor neconforme de deșeuri, întrucât sistemul acesta de management integrat vizează toate localitățile din județ, respectiv 104 comune, patru orașe și trei municipii.
Din suma de aproape 54 de milioane de euro se va realiza nu doar închiderea gropilor neconforme, ci și asigurarea tuturor dotărilor și investițiilor necesare pentru gestionarea deșeurilor. Localitățile vor fi dotate cu containere tip clopot, pentru colectarea selectivă, vor fi construite patru stații de transfer, la Calafat, Dobrești, Băilești și Filiași, două stații de compostare, la Craiova și Calafat, și una de sortare, tot la Craiova, care va deservi întreg județul”, a spus Ion Prioteasa.
Directorul Organismului Intermediar (OI) Craiova al Programului Operațional Sectorial (POS) Mediu, Adina Nuțoaica Drăgolici, a apreciat faptul că realizarea proiectului privind „Sistemul de management integrat al deşeurilor“ constituie succesul unui efort de echipă.
Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor“ are o valoare totală de 53.612.797 de euro, inclusiv TVA, din care 41.121.056 de euro reprezintă finanţarea din fonduri europene, iar 7.633.250 de euro – contribuţia de la bugetul de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS