16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal3.355 de cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței s-au depus în judeţul Olt

3.355 de cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței s-au depus în judeţul Olt

calorifere

Urmare a discuţiilor din cadrul şedinţei Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice al Județului Olt, cu privire la modul de derulare a procesului de acordare a ajutoarelor de încălzire a locuinței în perioada sezonului rece 01.11.2014 – 31.03.2015, prefectul judeţului Olt, Petre Silviu Neacşu a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai primăriilor de municipii și orașe din județ.
În cadrul întâlnirii au fost dezbătute procedurile de lucru privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței aplicate la nivelul fiecărei primării, pentru a se stabili o practică unitară.

Astfel, au fost clarificate aspecte privind:
– primirea cererilor și a declarațiilor pe propria răspundere, care se depun fie individual, fie prin asociațiile de proprietari;
– componența familiei, cu precizarea că acolo unde există suspiciuni, se va proceda la efectuarea anchetei sociale ;
– declararea veniturilor și a bunurilor care se iau în calcul la acordarea ajutorului,  verificarea concordanței cu realitatea făcându-se fie prin  depunerea de documente, fie prin compararea declarației cu datele existente în evidențele primăriei;
– perceperea de taxe, precizându-se faptul că, în conformitate cu legislația în vigoare, formularele tipizate pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței se pun la dispoziția cetățenilor în mod gratuit de către autoritatea locală.

De asemenea, s-a pus în discuție practica Primăriei municipiului Slatina informare a posibililor beneficiari ai ajutorului de încălzire a locuinței, precum și alte prestații (ajutor social, alocații pentru susținerea familiei, etc), prin realizarea și distribuirea de pliante informative. Primăria municipiului Slatina va pune la dispoziția primăriilor interesate din județ draft-ul pliantelor realizate în acest sens.
Întâlnirea a avut drept scop simplificarea procedurilor de primire a documentelor și de analiză a acestora, astfel încât cetățeanul să beneficize de servicii publice rapide.

La nivelul municipiilor și orașelor situația solicitărilor pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței, la momentul actual, este următoarea:
Slatina: încălzire cu gaze: 1100;  încălzire cu energie electrică: 199; încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: 39 (fără beneficiari de ajutor social, care nu depun cereri).
Caracal: încălzire cu gaze: 468; încălzire cu energie electrică: 78; încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: 284 (fără beneficiari de ajutor social, care nu depun cereri).
Balș: încălzire cu gaze: 321; încălzire cu energie electrică: 7; încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: 23 (fără beneficiari de ajutor social, care nu depun cereri).
Corabia: încălzire cu energie electrică: 73; încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: 105 (fără beneficiari de ajutor social, care nu depun cereri).
Scornicești: încălzire cu gaze: 141; încălzire cu energie electrică: 80; încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: 73 (fără beneficiari de ajutor social, care nu depun cereri).
Potcoava: încălzire cu gaze: 64; încălzire cu energie electrică: 1; încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: 180 (fără beneficiari de ajutor social, care nu depun cereri).
Drăgănești-Olt: încălzire cu gaze: 135; încălzire cu energie electrică: 19; încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: 91 (fără beneficiari de ajutor social, care nu depun cereri).
Piatra-Olt: încălzire cu lemne, cărbuni și combustibili petrolieri: 4 (fără beneficiari de ajutor social, care nu depun cereri).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS