18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Mehedinţean reţinut pentru contrabandă cu ţigări

Craiova: Mehedinţean reţinut pentru contrabandă cu ţigări

(Foto: timpul.md)
(Foto: timpul.md)

Un mehedinţean a fost reţinut pentru contrabandă, după ce de poliţiştii craioveni l-au prins în timp ce transporta aproape 400.000 de ţigări netimbrate. Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova aflaţi în misiune de supraveghere şi controlul circulaţiei în comuna doljeană Podari l-au depistat aseară pe Nicuşor Predoaica, de 46 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care conducea o autoutilitară în care au fost găsite 19.990 pachete ţigări netimbrate (399.800 țigări).

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor care au preluat cercetările au stabilit că ţigările identificate provin din contrabandă, iar valoarea acestora pe piaţă se ridică la suma de 240.000 lei. Astfel, pe numele mehedinţeanului a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă şi, în baza probatoriului administrat de poliţiştii craioveni, Nicuşor Predoaica a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Autoutilitara folosită la transportul ţigărilor a fost indisponibilizată şi predată Direcţiei Regionale Vamale Craiova, care urmează să stabilească şi prejudiciul adus bugetului de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS