5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal pe baza din Defileul Jiului a Companiei de Drumuri

Scandal pe baza din Defileul Jiului a Companiei de Drumuri

Terenul pe care se află baza din Defileul Jiului este dorit şi de alte persoane
Terenul pe care se află baza din Defileul Jiului este dorit şi de alte persoane

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România a dat în judecată Primăria Bumbeşti-Jiu pentru a obţine un titlu de proprietate pe terenul unde se află amplasată baza din Defileul Jiului. O suprafaţă de câteva mii de metri pătraţi este folosită de Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale pentru a depozita utilaje şi diferite tipuri de materiale, dar serveşte și ca punct de sprijin în perioadele de deszăpezire a Drumului Naţional 66, din zonă. Întrucât nimeni nu deţine un titlu de proprietate pe terenul pe care este amplasată baza, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România a acţionat în instanţă primăria din localitate, pentru a-i fi eliberat un astfel de document. Nici Primăria Bumbeşti-Jiu nu deţine documente referitoare la proprietarul terenului, dar nici Compania de Drumuri Naţionale. Decizia de a acţiona în instanţă primăria a fost luată de curând, având în vedere interesul anumitor persoane de a revendica pământul respectiv.

Procesul are loc la Judecătoria Târgu Jiu

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale România doreşte să obţină act de proprietate pe teren, fără să deţină acte doveditoare, ci invocând doar folosinţa îndelungată. Este posibil însă să apară persoane cu documente asupra pământului, însă pentru a preveni acest lucru, Compania încearcă să obţină prima un titlu de proprietate. „Este vorba despre un teren unde ei au baza de producţie şi sediul, undeva în zona Meri, şi au făcut o acţiune în instanţă să revendice terenul, dar ei nu au documente de proprietate. Din păcate, nici primăria nu are acte de proprietate. Terenul este folosit de ei de foarte mult timp şi acum au făcut acţiunea în instanţă pentru a prelua proprietatea. Pentru noi nu poate fi o pierdere, că noi nu îl avem nici în administrare, nici în proprietate, nu l-am avut niciodată. Trebuia să se judece cu cineva. Eu am studiat documentele şi nu am făcut nici un act de proprietate asupra acelui teren. Dacă o să găsim ceva documente care ne avantajează, o să ne folosim de ele, nu ne strică un teren, dar deocamdată nu am găsit nici un document cert care să ne pună în măsură să revendicăm acel teren“, a declarat Constantin Bobaru, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu.

Ion Tudor spune că cineva a pus ochii pe teren

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că instituţia pe care o conduce speră să obţină un titlu de proprietate în instanţă şi că la mijloc sunt interese mari, întrucât ar exista şi alte persoane interesate de pământul respectiv. „Este un teren foarte valoros şi face parte din patrimoniul nostru. Îl folosim de foarte mulţi ani şi acum vrem să primim un titlu de proprietate pe el. Ce pot să spun este că sunt unii care au pus ochii pe el şi probabil că vor să devină proprietari. Eu am încredere în judecători că vor face lumină în acest caz şi vor lua decizia dreaptă, indiferent care va fi aceasta. Eu ştiu că este un teren care interesează. Poate unii vor să facă acolo un hotel sau altceva, dar el serveşte ca bază de producţie, depozitare şi aprovizionare pentru toată zona Defileului Jiului, mai ales în perioadele de iarnă, dar şi la intervenţii şi reparaţii, în condiţiile în care noi intervenim şi înspre Petroşani. Sper să câştigăm în instanţă“, a declarat Ion Tudor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS