19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPractică salarizată pentru studenţi

Practică salarizată pentru studenţi

Studenții craioveni pot efectua stagii de pregătire profesională în diverse țări, pe durata cărora să fie și salarizați
Studenții craioveni pot efectua stagii de pregătire profesională în diverse țări, pe durata cărora să fie și salarizați

Studenții craioveni au posibilitatea să urmeze stagii de practică salarizate, cuprinse între trei și 18 luni, în diverse țări. Internship-urile sunt puse la dispoziție prin organizația studențească AIESEC Craiova, iar înscrierile se fac până pe 15 decembrie.

AIESEC Craiova a început programul de recrutări Global Talent pentru stagii de pregătire profesională destinate studenților, dar și absolvenților de studii universitare care nu au împlinit vârsta de 30 ani. Ofertele sunt valabile pentru domeniile educație, marketing, IT.
„AIESEC ia legătura cu firmele care oferă stagiile și pune la dispoziția beneficiarilor și cazarea. Pe educație, internship-urile profesionale prin care sunt plătiți sunt în China, Polonia, Brazilia, Columbia, India. Pentru specializare în domeniul IT, studenții pot pleca în Suedia, Olanda, Norvegia, Germania, iar pe marketing – în Germania, Malaezia, Polonia, India. Internship-urile încep de la trei luni și pot dura până la 18 luni în acea țară. Pentru a beneficia de un astfel de stagiu este nevoie să aibă și o experiență minimă de trei luni, fiind luate în calcul atât stagiile de practică din țară, cât și activitățile de voluntariat. În plus, beneficiarul va trece prin două interviuri, unul susținut în fața unei comisii a organizației AIESEC Craiova și altul on-line, cu reprezentanții companiei“, a declarat Iulia Albu, vicepreședinte pentru internship-uri plătite în cadrul AIESEC Craiova.
Înainte de a pleca în stagiile profesioanle, studenții vor primi din partea companiei care îi angajează fișa postului și contractul de muncă pe perioada respectivă în care li se specifică și salariul. „Studenții vor primi salariul mediu pe economie specific țării respective. În funcție de alegerea făcută, aceștia pot ajunge să aibă și salarii de 3.000 de euro“, a mai declarat Iulia Albu. De altfel, studenții pot beneficia de mai multe internship-uri în care să fie angajați. „Avem o studentă care a fost plecată în Egipt. A făcut practică șase luni într-o companie din Cairo, pe domeniul resurse umane, și acum vrea să plece într-o altă țară din Europa. Are acest drept. Poate accesa astfel de stagii până însumează 18 luni“, a completat studenta Iulia Albu.

Cinci studenți sunt în plină pregătire profesională

De altfel, în acest moment se află în stagii de pregătire practică alți cinci studenți din Craiova, în Malaezia pe marketing, în Germania și Anglia pe resurse umane și în Egipt pe educație. Ținem legătura cu ei“, a spus Claudia Becea, purtător de cuvânt al AIESEC Craiova. Tinerii care au accesat astfel de stagii de practică au și trimis impresii către reprezentanții organizației. Mihaela Pătrană, masterandă anul II la SNSPA, București, absolventă a Facultății de Drept și Științe Sociale din Craiova, specializarea Sociologie, este la Bonn, în Germania, din iulie 2014. ,„Cred că e un superstart de carieră pentru un student. Mi-am dorit să ajung într-un mediu în care să mă dezvolt foarte rapid, să călătoresc și mă distrez. Lecția pe care mi-am primit-o e că, deși așteptările nu îți sunt îndeplinite încă de la început, poți schimba ceva. Momentan, mă ocup de proiecte complexe de Resurse Umane – modele de clustering și sisteme de bonusare J – și îmi place! Simt cum acțiunile mele au un impact asupra businessului pe termen lung.
Deși îmi plătesc cazarea din banii primiți ca salariu, din punct de vedere financiar e foarte ok, am reușit să și călătoresc“, scrie tânăra. De altfel, potrivit reprezentanților AIESEC Craiova, studenții sau tinerii absolvenți de studii universitare pot rămâne ca angajați la companiile care îi acceptă în stagiile de pregătire profesională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS