7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCSU Craiova - pe „Oblemenco“ până la capăt

CSU Craiova – pe „Oblemenco“ până la capăt

Echipa de fotbal CS Universitatea Craiova poate juca ultimele două meciuri de acasă pe stadionul „Ion Oblemenco“ în ciuda declarațiilor oficialilor din administrație care spuneau că întâlnirea cu FC Botoșani de sâmbăta trecută va fi ultima înainte de începerea demolării stadionului. Firma angajată de primărie să evalueze costurile demolării și să ofere soluții pentru această procedură, AMT Service, se apropie de finalizarea documentației aferente. Rezultatul evaluării este foarte important, deoarece, în funcție de costurile demolării, primăria trebuie sau nu să organizeze o licitație publică, proces care consumă timp. Potrivit declarațiilor reprezentanților AMT Service, costurile care reies din evaluare depășesc pragul de 100.000 de euro, ceea ce înseamnă că municipalitatea va trebui să organizeze licitație publică pentru desemnarea unei firme care să demoleze stadionul.
„Noi facem această evaluare, prezentăm primăriei mai multe variante de cost, iar ea decide ce măsuri va lua după aceea. Acest cost poate varia, pentru că el depinde de mai mulți factori, printre care unul foarte important este cel al transportului pământului și betonului. De asemenea, important este și costul depozitării materialelor care rezultă după demolare. Unele pot fi refolosite de Regia de Administrare a Domeniului Public. Până la finalul acestei săptămâni, raportul va fi gata“, au declarat reprezentanții AMT Service.
Banca tehnică a CS Universitatea Craiova a declarat de nenumărate ori că ar fi o mare piedică pentru echipă dacă meciurile care au mai rămas de jucat nu se vor desfășura pe „Oblemenco“. În plus, condițiile de pe stadionul Extensiv, variantă de rezervă în eventualitatea demolării arenei „Ion Oblemenco“, nu sunt prielnice pentru rezultate pozitive. Terenul de joc este acoperit parțial cu buruieni, iar suprafața este denivelată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS