21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjOpt răniţi grav într-un accident produs la Scoarţa

Opt răniţi grav într-un accident produs la Scoarţa

Autoturismele au fost grav avariate
Autoturismele au fost grav avariate

Un grav accident rutier soldat cu opt victime a avut loc ieri, la ora 14.25, în localitatea Pişteştii din Deal, comuna gorjeană Scoarţa. Două autoturisme, o Dacie Logan și un Volkswagen, înmatriculate în Bucureşti, respectiv Timiş, s-au ciocnit frontal. Ambele maşini erau conduse de gorjeni, unul de 19 ani, din Vladimir, iar celălalt de 40 de ani, din Cruşeţ. Potrivit poliţiei, şoferul de 19 ani a efectuat o depăşire neregulamentară, a pătruns cu autovehiculul pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu maşina condusă de şoferul de 40 de ani. În urma impactului, două persoane au rămas încarcerate, iar circulaţia a fost blocată complet, timp de o oră. Participanţii la trafic au oprit maşinile şi au sunat imediat la poliţie. Deși au fost multe victime, la faţa locului nu au fost trimise suficiente ambulanţe, fiind solicitate salvări suplimentare din localitatea vâlceană Horezu, precum şi un elicopter al SMURD Craiova, întrucât unul dintre răniţi era în stare foarte gravă.
La faţa locului a ajuns şi un echipaj de descarcerare al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Șapte dintre răniţii în accidentul rutier au ajuns cu salvările la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde au primit îngrijiri medicale. În funcţie de starea de sănătate a fiecăruia dintre aceștia, medicii de la Târgu Jiu urma să decidă transferul victimelor la alte spitale. Cea de-a opta victimă care a suferit răni multiple care îi puneau viaţa în pericol a fost transportată cu un elicopter al SMURD la o clinică din afara judeţului Gorj.

Accidentul s-a produs din vina unui şofer de 19 ani

Potrivit lui Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, șoferul de 19 ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. „Un conducător auto în vârstă de 19 ani, din Vladimir, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Timiş pe DN 67, în localitatea Pişteştii din Deal, a efectuat o manevră de depăşire neregulamentară, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu alt autovehicul, înmatriculat în Bucureşti, la volanul căruia se afla un bărbat de 40 de ani, din Cruşeţ. În urma impactului au rezultat opt victime: cinci femei şi trei bărbaţi. Într-una dintre maşini se aflau cinci persoane, iar în cealaltă trei. La ambii conducători auto, etilotestul a ieşit negativ. În cauză se efectuează cercetări pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă. Şoferul de 19 ani şi-a obţinut permisul de conducere în 2014“, a declarat Cătălin Buşe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS