(Foto: tion.ro)

În ultimele trei zile poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.
În perioada 31.10 – 02.11.2014, poliţiştii au controlat 245 autovehicule și au legitimat un număr de 253 persoane, constatând 236 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în valoare de 45.570 lei.
Au fost sancţionaţi 50 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 55 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 12 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 10 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 21 permise de conducere, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și au fost constatate 8 infracțiuni la regimul rutier.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere.