11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe vor craiovenii de la un nou președinte

Ce vor craiovenii de la un nou președinte

Persoanele mai în vârstă doresc stabilitate și pensii mai mari
Persoanele mai în vârstă doresc stabilitate și pensii mai mari

Salarii mai bune, locuri de muncă, pensii mai mari, condiții mai bune în spitale, dar mai ales schimbări pozitive și stabilitate sunt numai câteva dintre așteptările craiovenilor întâlniți de noi ieri, la urne.

Unii craioveni se așteaptă ca noul președinte să le ofere ceea ce nu le-au oferit guvernanții până acum, deși sunt conștienți că nu președintele țării are atribuții care să permită acest lucru. Cei în vârstă vor pensii mai mari de la viitorul președinte, în timp ce tinerii și-ar dori locuri de muncă.
La Spitalul de Urgență Craiova, unii pacienți așteptau urna mobilă. „Ne așteptăm la o schimbare în bine de la viitorul președinte. Să se schimbe absolut totul! Ce este în România este tragedie!“, a spus Dan Mihai, aflat la etajul IV al instituției sanitare. El a adăugat că dorința lui cea mai mare este să se însănătoșească.
„Ce să spun, mă aștept să avem o viață mai bună, salarii mai mari și mai mulți bani, pentru că ei întotdeauna au bani și noi nu avem. Să fie spitalele modernizate, să fie acces mai mult la sănătate și să se facă mai mult bine în țara asta“, a spus Loredana Tomescu, asistent medical la Spitalul de Urgență din Craiova.

Locuri de muncă

Un alt pacient din unitatea sanitară respectivă cere condiții mai bune în spitale și locuri de muncă de la noul președinte. „Ne așteptăm la ceva mai bun: la locuri de muncă, la condiții mai bune în spitale“, a precizat Nicu Bâcu.
„Aoleu, dar câte nu așteptăm de la noul președinte? O viață mai bună, liniște, bani, să ne descurcăm. Pensia e atât de mică încât nu poți să faci față în ziua de astăzi“, a precizat Ioana Popescu, din Craiova, care se afla dis-de-dimineață la coadă la Direcția de Evidență a Persoanelor Craiova.
„Ne așteptăm la o schimbare în bine. Să nu ne mai taie pensiile, să facă locuri de muncă pentru tineri, dar și pentru cei care nu au, să schimbe sistemul de învățământ, care este la pământ. Sunt atâtea de făcut… Spitalele sunt mizerabile. Acestea nu sunt numai atribuțiile președintelui țării, dar sper să își aleagă o echipă bună care să facă toate astea“, a spus Jeni Dimieru, care stătea la rând să își ridice cartea de identitate.

„Ne dorim o schimbare!“

Tinerii, cum este Alin Olaru, se așteaptă la noi locuri de muncă
Tinerii, cum este Alin Olaru, se așteaptă la noi locuri de muncă

La Liceul de Arte „Marin Sorescu“ din Craiova erau amenajate două secții de votare. Unul dintre alegători susținea răspicat că vrea să se schimbe ceva. „Ne așteptăm clar la o schimbare! Ceea ce a fost până acum să nu mai fie… Am votat pentru liniște și prosperitate“, a spus Eugen Vasile.
„Așteptările sunt foarte mari de la viitorul președinte. Din oferta aceasta mare pe care o avem, de 14 candidați, cred că doi-trei sunt oameni care pot să tacă și să facă niște lucruri în țară, deși lucrurile importante le face premierul…“, a spus Constantin.
Tinerii din Craiova speră ca viitorul președinte să se gândească și la generația lor. „Sperăm să facă lucruri mai multe pentru tineri. Avem nevoie de infrastructură, de locuri de muncă. Și să nu se mai certe atât de mult între ei“, a spus Alin Olaru din Bănie.

La vot, cu ambulanța de la Căminul de bătrâni

La Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, procesul de vot a durat câteva ore, pentru că au fost foarte multe persoane netransportabile care au dorit să își exercite dreptul. Jumătate dintre craiovenii găzduiți la Căminul de Bătrâni au cerut urna mobilă. „107 persoane dintre cele care nu se pot deplasa au cerut să voteze, din totalul de 290 de persoane, câte sunt găzduite la acest cămin. Cei care nu au cerut urna mobilă sunt persoane transportabile, care au votat la secțiile la care sunt arondați. Persoanele cu viză de flotant sunt arondate la Facultatea de Medicină nouă. Unii dintre ei, care se deplasează mai greu, sunt ajutați de noi, în sensul că îi ducem cu mașina instituției“, a declarat Alexandru Valentin Giurcă, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice din Craiova. Mașina instituției, despre care vorbea directorul, este o ambulanță, folosită ieri pentru transportul oamenilor către secțiile de vot din apropiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS