Renaultul condus regulamentar de Dîrvăreanu a fost lovit în plin de Opelul care a intrat pe contrasens
Renaultul condus regulamentar de Dîrvăreanu a fost lovit în plin de Opelul care a intrat pe contrasens
Renaultul condus regulamentar de Dîrvăreanu a fost lovit în plin de Opelul care a intrat pe contrasens

Un șofer craiovean s-a angajat într-o depășire neregulamentară joi seară, pe bulevardul Dacia din municipiu, și a provocat un accident rutier soldat cu opt persoane rănite și șase autoturisme avariate.

Ionuț Paraschiva, de 27 de ani, din Craiova, conducea, joi seară, în jurul orei 20.30, un Opel Vectra cu numărul DJ-11-NGX pe bulevardul Dacia din municipiu, dinspre Gară către cartierul Craiovița Nouă. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, cu câteva sute de metri înainte de intersecția cu strada Amaradia, Paraschiva a intrat pe contrasens pentru a depăși mai multe autoturisme care circulau pe banda a doua a bulevardului și a provocat un accident de circulație violent. Oamenii legii spun că Ionuț Paraschiva „s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unei coloane de autovehicule, trecând peste marcajul longitudinal dublu continuu, în timp ce din sens opus circulau alte maşini, și s-a tamponat frontal cu un alt autoturism“.
Este vorba de un Renault condus regulementar din sens opus de Vasile Dîrvăreanu, de 29 de ani, din Craiova. În urma impactului, cele două autoturisme implicate în accident au fost proiectate în alte patru mașini, dintre care două circulau regulamentar, iar alte două erau în parcarea de pe marginea bulevardului, toate fiind avariate.
La locul accidentului au fost trimise mai multe ambulanțe SMURD și de la Serviciul de Ambulanță Dolj, care au preluat și transportat la Spitalul de Urgență Craiova toate persoanele rănite. Medicii au stabilit că Ionuț Paraschiva a fost rănit grav, acesta suferind o fractură de femur în urma impactului dintre mașina pe care o conducea și Renaultul lui Dîrvăreanu.
Doi pasageri din Opel, Karla Vasile, de 36 de ani, din comuna Giubega, și Florentin Popa, de 26 de ani, din Craiova, au fost răniți ușor, ca și Vasile Dîrvăreanu și cei patru pasageri din mașina sa – Petrișor Preda, de 28 de ani, Marian Duduianu, de 24 de ani, Cristian Muscalagiu, de 39 de ani, și Ahmed Mouhajer, de 26 de ani, toţi din Craiova.
Din cele șase autoturisme implicate în accidentul de circulație, cele mai avariate au fost Opelul Vectra și Renaultul lovit frontal de acesta.
Polițiștii doljeni au mai precizat că pe numele lui Ionuț Paraschiva a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.