17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimăria îşi face stadion şi hotel de patru stele

Primăria îşi face stadion şi hotel de patru stele

Macheta noului Stadion Municipal „Tudor Vladimirescu“
Macheta noului Stadion Municipal „Tudor Vladimirescu“

Primăria Târgu Jiu va avea, pe lângă un nou Stadion Municipal, şi un hotel de patru stele. Proiectul de modernizare a complexului sportiv aflat în administraţia municipalităţii cuprinde stadionul, hotelul de patru stele, precum şi o parcare subterană şi are o valoare de 21,8 milioane de euro, fiind suportat de Compania Naţională de Investiţii. Încă nu s-a hotărât cine va administra hotelul, însă acesta va găzdui, pe lângă delegaţiile echipelor oaspete, şi turişti care vor vizita municipiul Târgu Jiu. Potrivit lui Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu, valoarea construcţiilor propriu-zise este de 15,2 milioane de lei, din care cofinanţarea locală se va apropia de 2 milioane de euro. Au fost demarate procedurile pentru organizarea licitaţiei. Lucrările care vor începe în primul trimestru al lui anului viitor vizează hotelul de patru stele şi parcarea subterană cu 310 locuri.
Noul stadion va avea aproape 12.500 de locuri, faţă de 9.000 cât are cel actual. „Va fi un stadion care va putea găzdui semifinale de Europa League. Va avea toate dotările necesare la nivelul anului 2015 – 2016. De asemenea, pista de atletism va fi menţinută şi mărită cu un culoar. Astfel vom putea organiza competiţii naţionale de profil. Hotelul de patru stele va fi inclus în proiectul stadionului şi va fi al primăriei. Va avea 38 de camere şi două apartamente. Vom avea în total o parcare de 310 locuri şi acestea vor fi publice atunci când nu vom organiza meciuri“.
Sala Sporturilor va fi şi ea modernizată. Aceasta va ajunge la peste 1.000 de scaune, faţă de 770, în prezent. „Sperăm ca şi la Sala Sporturilor să avem deja constructorii până la sfârşitul anului şi să rezolvăm tot ce este legat de licitaţii, astfel încât să poată începe lucrările. La ambele proiecte, durata de execuţie este de câte 18 luni, dar Sala Polivalentă va fi finalizată în 2015. Din păcate, Hotelul Sport nu va fi modernizat pentru că nu ne aparţine, dar va rămâne în incinta complexului sportiv“, a mai spus Raul Chiriac.

Nocturnă de vânzare

Nocturna Sadionului Municipal „Tudor Vladimirescu“ va fi scoasă la vânzare, după modernizarea complexului sportiv. Raul Chiriac a declarat că actualii stâlpi de nocturnă nu vor mai fi necesari, întrucât iluminatul terenului va fi asigurat printr-o instalaţie montată pe acoperişul tribunelor. Stâlpii de nocturnă actuali vor fi evaluaţi de o comisie de specialitate şi vor fi scoşi la vânzare. Echipa de fotbal Pandurii va evolua în returul de campionat pe un alt stadion, în discuţie fiind cel din Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS