27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA început marea asfaltare

A început marea asfaltare

Primele puncte în care firma Delta ACM va interveni în cadrul contractului pentru reparația de străzi, alei, trotuare și parcări din municipiul Craiova au fost stabilite, iar lucrul deja a început. Vorbim despre aleile din Piața Mare, zona Pieței Craiovița, strada Bibescu și zona blocurilor B și C de pe strada Nicolae Titulescu.

Megaacțiunea de reparație și întreținere a străzilor, aleilor, trotuarelor și parcărilor din Craiova a început. Delta ACM deja s-a instalat în mai multe puncte din oraș, date ca prioritare de administrația locală. Cele mai mari lucrări se desfășoară, fără îndoială, în Piața Mare. Acolo, muncitorii desfac podelele unor foste chioșcuri, montează noi borduri, dar umplu și gropi. Ulterior, va fi turnat covorul asfaltic.

Comercianții, mutați pentru a facilita asfaltarea

Totodată, o parte dintre comercianții care vindeau în aer liber au fost mutați în zona sediului administrativ al Piețe și Târguri din Piața Mare, pentru a acorda constructorului un spațiu mai mare de desfășurare. „Ne bucurăm că Primăria Craiova a decis ca pieţele din municipiu să fie primele pe lista zonelor unde se fac asfaltări. Angajaţii SC Pieţe le-au dat tot concursul în acest sens celor de la Delta ACM. Astfel, pentru a le permite muncitorilor să îşi desfăşoare activitatea în Piaţa Centrală, o parte dintre comercianţii aflaţi în zona intrărilor dinspre străzile Fraţii Goleşti şi Nicolae Bălcescu au fost mutaţi către interiorul Pieţei Centrale, chiar şi în parcarea dinspre strada Vasile Alecsandri. Astfel de relocări ar mai putea fi dispuse şi în zilele următoare, în aşa fel încât asfaltatorii să-şi poată desfăşura activitatea, dar şi comercianţii să aibă posibilitatea de a-şi desface produsele. Atât comercianţii, cât şi cetăţenii care-şi fac cumpărăturile în Piaţa Centrală au înţeles că trebuie să accepte pentru câteva zile disconfortul creat de aceste lucrări, pentru a obţine, până la urmă, o îmbunătăţire a condiţiilor în care se desfăşoară activitatea comercială în Piaţa Centrală“, au declarat reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova SRL. De menționat că aleile carosabile din toate piețele craiovene au trecut, de la 1 aprilie, din administrarea SC Piețe și Târguri Craiova SRL în cea a municipalității, din motive financiare, tocmai pentru că societatea nu avea puterea financiară necesară să le repare.

Reabilitare de alei, parcări și străzi

În Craiovița, lucrările se efectuează pe bulevardul Tineretului, în zona pieței, unde în trecut existau mai multe chioșcuri care au fost demolate. Municipalitatea anunța, în urmă cu ceva vreme, că intenționează să realizeze, pe acest amplasament, o parcare mai mare, care să deservească și piața. La momentul actual, pământul a fost nivelat și au fost montate o parte din borduri.
Într-un proces de schimbare se află și zona de alei și parcări a câtorva blocuri de pe strada Nicolae Titulescu, în George Enescu. „Aici avem blocurile B39, C2 și C1. Vom realiza parcarea din stânga, iar de pe alei vom scoate bordurile, apoi punem balast, piatră spartă și asfalt. Totodată, vom reface și trotuarele“, a explicat reprezentantul constructorului în zonă. Prin mesaje lăsate la ștergătorul mașinii, cetățenii au fost anunțati că trebuie să nu parcheze în acest perimetru pentru a nu incomoda lucrările.
Nu în ultimul rând, lucrări notabile se realizează și pe strada Bibescu, dinspre Biserica „Madona Dudu“ către Ciupercă, unde sunt înlocuite bordurile. Și aici au fost lipte afișe pe stâlpii de iluminat pentru a informa cetățenii în legătură cu lucrările. După montarea noilor borduri, urmează turnarea covorului asfaltic în zonă.
Lucrările în majoritatea punctelor au început de joia trecută și finalizarea lor depinde cel mai mult de condițiile meteo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS