10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Reabilitarea Centrului Multifuncțional de sprijin și asistență pentru servicii integrate din Lipovu a început

Dolj: Reabilitarea Centrului Multifuncțional de sprijin și asistență pentru servicii integrate din Lipovu a început

Centrul Multifuncțional de sprijin și asistență pentru servicii integrate din comuna Lipovu
Centrul Multifuncțional de sprijin și asistență pentru servicii integrate din comuna Lipovu

Asociația Vasiliada a demarat în cadrul proiectului social „Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural” lucrările de reabilitare a Centrului Multifuncțional de sprijin și asistență pentru servicii integrate din comuna Lipovu, județul Dolj.
Centrul va răspunde nevoilor privind reintegrarea pe piața forței de muncă a persoanelor inactive din localitățile: Radovan, Cerăt, Giurgița, Urzicuța, Afumați, Siliștea Crucii, Cioroiași, Perișor, Vârvoru de Jos și Calopăr.
Persoanele selectate și înscrise în cadrul proiectului social vor beneficia de informare și consiliere în vederea angajării, de orientare profesională și mediere pe piața muncii. De asemenea, Centrul Multifuncțional din Lipovu va oferi servicii educaționale copiilor ai căror părinți se află în cautarea unui loc de muncă sau care participă la cursuri de calificare/recalificare profesională.
În cadrul aceluiași proiect, Asociația Vasiliada va deschide un centru similar în localitatea Bâlteni, județul Gorj, unde va fi oferit sprijin persoanelor din următoarele localități: Plopșoru, Urdari, Negomir, Fărcășești.
Proiectul „Trans-FORMARE pentru o viaţă mai bună în mediul rural“ este implementat de Asociația Vasiliada în parteneriat cu Asociatia „Mereu pentru Europa“ şi este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS