29.6 C
Craiova
duminică, 12 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj „Rinocerii“ invadează Bănia

„Rinocerii“ invadează Bănia

Craiovenii aflaţi la cumpărături sau la plimbare în mall vor avea parte sâmbătă, 4 octombrie, și marți, 7 octombrie, de la ora 18.00 de o întâlnire plăcută cu „Rinocerii“ lui Eugene Ionesco, aduși în Cetatea Banilor de marele regizor american Robert Wilson, cel care a semnat regia spectacolului de la Naționalul craiovean. Costumaţi şi machiaţi în personajele pe care le interpretează, actorii din distribuție vor împărţi fluturaşi care oferă reducere la achiziţionarea biletelor, cei interesaţi putând rezerva sau cumpăra bilete pe loc, cu mari reduceri de preţ.
Spectacolul „Rinocerii“ se va juca pe 10, 11, 12 octombrie şi 1, 2, 28, 29 noiembrie la Sala „Amza Pellea“, de la ora 19.00. Reprezentaţia din 2 noiembrie va încheia a 24-a ediție a Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti, fiind pentru prima dată când închiderea manifestării are loc în afara Capitalei.
„Noua punere în scenă de către Robert Wilson la Teatrul Naţional din Craiova este un triumf. Wilson a înţeles că aceasta nu mai era o piesă a Războiului Rece – nici măcar o poveste cu intrigă moralizatoare. Era o stare de spirit din care reies numeroase imagini de distrugere şi există multe căi de a închide ochii în faţa pericolului […] Wilson este un pictor, un arhitect şi un artist al scenei vizuale. Are un auz fin pentru genul de muzică ce se repetă în minte la mult timp după ce s-a oprit în difuzoare. Producţia a avut numeroase momente vizuale şi auditive memorabile, dar, pentru mine, cea mai impresionantă trăsătură a fost caracterizarea echipei de actori de la Craiova. Fiecare actor a oferit o vinietă personală care a fost amuzantă, precisă, şi cu un simţ al ritmului interior ce dădea impresia unui dans viu“, nota John Elsom, președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Rezultatele controalelor din weekend: Câte persoane au fost amendate

Peste 2.100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare...

ȘTIRI GdS

Rezultatele controalelor din weekend: Câte persoane au fost amendate

Peste 2.100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 750.000 de lei, au fost aplicate sâmbătă de angajaţii Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului...

Turiști salvați de pe munte în Parâng

Trei turiști au fost salvați duminică de salvamontiștii din Gorj. Două persoane au fost recuperate din zona de...

Ministrul Muncii, pe litoral: „Supraaglomerație, e nevoie de responsabilitate”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, duminică, după mai multe vizite în localuri și cluburi de pe litoral, că a găsit mai...

Covid-19: Zeci de piețe și marketuri, controlate de polițiștii...

38 de marketuri și piețe de pe raza județului Olt au fost verificate în dimineața zilei de duminică, 12 iulie a.c., în...

Paraguayul a respins o nouă cerere de eliberare a...

Un tribunal din Paraguay a respins o nouă cerere de eliberare a lui Ronaldinho. Fostul star al fotbalului brazilian este deţinut de peste patru luni pentru utilizarea unor documente oficiale false.

Juventus, salvată de la înfrângere de Cristiano Ronaldo în...

Campioana en titre a Italiei, Juventus Torino, a remizat în extremis pe teren propriu, scor 2-2, cu formaţia Atalanta Bergamo, sâmbătă seara, în cel mai aşteptat meci al etapei a 32-a din Serie A.