15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRecord de pasageri la Aeroportul din Bănie

Record de pasageri la Aeroportul din Bănie

Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru (foto medalion), a spus că, până la sfârșitul anului, numărul de pasageri  va depăși 120.000
Directorul Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru (foto medalion), a spus că, până la sfârșitul anului, numărul de pasageri
va depăși 120.000

Luna octombrie va fi plină de surprize pentru Aeroportul Craiova, atât pentru instituția în sine, cât și pentru pasageri. Conducerea pregătește trei evenimente importante și se poate lăuda cu peste 90.000 de pasageri în nouă luni ale anului. Vorbim despre anunțarea prețurilor pentru cursa către Antalya, despre inaugurarea oficială a turnului de control, dar și despre o surpriză rezervată călătorului Wizz Air cu numărul 100.000.

Luna octombrie vine la Aeroportul Craiova cu patru evenimente importante. Primul dintre acestea, făcut public chiar în prima zi a lunii, a fost faptul că numărul de pasageri în perioada ianuarie-septembrie a depășit așteptările. „Prima veste bună, din punctul meu de vedere, este că primele nouă luni ale anului se încheie cu un trafic total de 90.300 de pasageri, deci deja de 2,25 ori mai mare decât cel al anului trecut. Cele mai căutate destinații au fost Roma, Bergamo și Luton“, a spus Mircea Dumitru, directorul Aeroportului Craiova.

Pe 6 octombrie aflăm cât costă drumul până în Turcia

În continuare, la nici o săptămână după începutul lunii, va fi lansată oficial cursa către Antalya (Turcia), ocazie cu care vor fi prezentate costurile biletelor de sejur pentru cursa estivală care va începe anul viitor, dar și ale celor care vizează strict transportul către noua destinație. „Pe 6 octombrie, vă vom invita la lansarea charterului de Antalya – și o să revin, nu va fi singurul charter de la vară, dar deocamdată este singurul cu acte în regulă. De atunci se vor putea cumpăra și biletele, o să știm clar prețurile, o să știm toată oferta companiei și chiar și prețul biletelor pentru cei care doresc doar transportul“, a menționat Mircea Dumitru. Cursa va fi operată în perioada 9 iunie – 22 septembrie de compania aeriană turcă Pegasus Airlines, care a semnat un contract de operare cu agenția de turism Paralela 45.

Turnul de control dotat de Romatsa, inaugurat pe 10 octombrie

Alt eveniment planificat pentru luna octombrie este inaugurarea turnului de control în care au fost investiți peste 250.000 de euro. „Pe 10 octombrie o să vă invităm împreună cu colegii noștri de la Romatsa la inaugurarea oficială a turnului de control al Aeroportului Craiova. Turnul de control a făcut parte din prima etapă de modernizare a aeroportului, iar partea care a revenit efectiv Consiliului Județean Dolj ca ordonator principal de credite s-a referit doar la construcția în sine, cu nici un fel de dotări interioare. Tot ceea ce a însemnat dotări interioare, inclusiv partea de confort, a aparținut celor de la Romatsa și a însemnat o investiție aparte făcută strict de Romatsa. Am înțeles că și această investiție a depășit un sfert de milion de euro. O să vedeți echipamentele pe care lucrează colegii noștri, ele sunt de ultimă generație, iar turnul este realizat la standarde europene“, a detaliat directorul aeroportului.

Pasagerul Wizz Air cu numărul 100.000, premiat

Nu în ultimul rând, instituția și compania aeriană Wizz Air pregătesc o surpriză celui care va întregi cifra sutei de mii în ceea ce privește numărul de pasageri ai acesteia de pe Aeroportul din Bănie. Mircea Dumitru a specificat că „în ultima decadă a lunii octombrie o să avem un eveniment împreună cu cei de la Wizz, în care vom încerca să premiem pasagerul cu numărul 100.000“. Surpriza rămâne încă ascunsă, urmând să fie stabilită în perioada următoare.
Dacă la sfârșitul lunii, fluxul de pe Aeroportul Craiova urmează să atingă 100.000, până la sfârșitul anului, cifra se îndreaptă către 120.000. „Cred că va depăși 120.000-125.000 de pasageri. Este o cifră mare pentru noi, pentru că am plecat de la un număr foarte mic de pasageri. Ne situăm undeva la jumătatea clasamentului aeroporturilor din România. Am plecat de pe ultimul loc – de pe 16 din 17 – iar acum cred că suntem undeva pe locul opt-nouă. O să mai avansăm un loc sau două, maximum, în anul următor“, a încheiat Dumitru.

Ofertele pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare, în analiză

După ce, în luna iunie, licitația pentru reabilitarea infrastructurii de mișcare a Aeroportului Craiova a fost suspendată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, în prezent, ofertele sunt analizate de specialiștii de la Consiliul Județean Dolj. „Sunt cinci oferte care sunt în analiză atât din punct de vedere al eligibilității, cât și din punct de vedere economico-financiar. Deja s-au solicitat clarificări tuturor celor cinci asocieri – pentru că e vorba de asocieri de firme și nu de firme de sine stătătoare – și sperăm ca până la sfârşitul acestei luni să avem anunțat câștigătorul“, a precizat directorul Aeroportului Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS