12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPe ulița prăfuită a Craiovei

Pe ulița prăfuită a Craiovei

Traficul închis pe strada Bariera Vâlcii a generat aglomerație pe Aleea I Șimnic, strada pe care șoferii sunt nevoiți să ocolească. Nori de praf se ridică din cauza traficului intens, iar localnicii se plâng de condițiile în care trebuie să trăiască.

Probleme au fost și o să tot fie pe Aleea I Șimnic. Dacă până acum oamenii se plângeau de gropile și noroaiele care apăreau după ploi, acum norii groși de praf sunt cei care le dau mari bătăi de cap. De când Bariera Vâlcii este în lucru, Aleea I Șimnic a devenit rută ocolitoare pentru șoferi. Astfel că zilnic strada este traversată de sute de mașini care ridică în aer nori de praf. Acest lucru îi nemulțumește pe oameni pentru că sănătatea lor este pusă în pericol din cauza aerului care a devenit practic irespirabil. Așa că localnicii evită să mai iasă din case și speră ca situația să nu mai dureze multă vreme.
Însă praful a pus stăpânire pe Aleea I Șimnic. Geamurile caselor impunătoare sunt negre, mașinile sunt acoperite de un strat gros de praf. Localnicii nici nu își mai pot usca hainele în curți, iar legumele și pomii sunt prăfuiți. „E dezastru pe strada asta acum. De 32 de ani stau aici și niciodată nu a fost așa. Nici rufele nu le pot usca afară că imediat se pune praful pe ele și le iau mai mult murdare. Până și legumele trebuie să le spăl în patru-cinci ape, pentru că sunt negre de praf“, a spus Constanța Butușină.

„Ar trebui un indicator care să restricționeze viteza“

Localnicii care se încumetă să ia la pas Aleea I Șimnic ajung acasă prăfuiți din cap până-n picioare. Bunicii spun că cei mai afectați sunt copiii care trebuie să meargă zilnic la școală printre norii de praf lăsați de sutele de mașini care trec pe stradă. „Nu locuiesc aici, dar vin mereu la băiatul meu. Ce praf este aici nu am văzut de când sunt! Chiar și pe marginea străzii dacă mergi te umpli de praf peste tot. Săracii copii care trebuie să meargă la școală ajung prăfuiți, dar nu avem ce să facem. Ce să mai spun de geamurile de la casă, pe care nora mea le-a șters ieri și acum praful este la loc“, a spus o bătrână vizibil afectată.
Viteza cu care se circulă pe Aleea I Șimnic nu este tocmai adecvată condițiilor de drum. Șoferii închid geamurile mașinilor și nu se mai uită la acul din bord care depășește viteza legală, doar – doar vor scăpa mai repede de drumul prăfuit. „Ar trebui să fie un indicator care să restricționeze viteza pe această stradă. Nu ar trebui să fie permis să se circule cu o viteză mai mare de 20 km la oră. Se circulă cu viteze foarte mari pe aici. Eu aveam 50 de kilometri la oră și mașinile mă depășeau. Asta înseamnă că viteza cu care circulau era foarte mare comparativ cu drumul pe care se aflau“, a susținut Marin Dina. Omul a ajuns să facă haz de necaz: „E praf mult. Dar decât gropile care erau, mai bine praf. Nu e bine ce se întâmplă, dar nu avem decât să suportăm“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS