12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCascadorul Szobi Cseh a murit

Cascadorul Szobi Cseh a murit

Szobi Cseh a murit azi dimineaţă, din cauza unei boli incurabile, la vârsta de 72 de ani, transmite realitatea.net.
El era un foarte cunoscut cascador, care de la debutul său, a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice de lungmetraj sau TV, dintre care 25 de producții străine și coproducții (Germania, Franța, SUA etc), realizând concepția și regia secvențelor de acțiune-lupte, conceperea și/sau execuția cascadelor, coordonarea cascadorilor, interpretarea unor roluri memorabile de film.

UPDATE 11:06: Actorul şi cascadorul Szabolcs (Szobi) Cseh a murit în această dimineaţă, în jurul orei 3,00, la Institutul Clinic Fundeni, după o grea suferință, în urma complicațiilor renale hepatice, cardiace și pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, informează Agerpres.
El fost diagnosticat în iulie 2012 cu Mielom Multiplu forma avansată, complicată cu tumori plasmocitare osoase, amiloidoză și boală renală.
A primit tratament citostatic și radioterapie cu evoluție foarte bună, însă din mai 2013 au apărut semne clinice și biologice de progresie de boală, conform sursei citate.

„Au fost administrate mai multe linii terapeutice, dar răspunsul a fost insuficient și boala a progresat, a devenit rezistentă și au apărut complicații severe: tumori plasmocitare mutiple diseminate, amiloidoză cu determinări renale și hepatice, boală renală cronică, sindrom nefrotic, hipercalcemie, anemie, trombocitopenie. Institutul Clinic Fundeni este alături de familia domniei sale în aceste momente de grea încercare”, susțin reprezentanții institutului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS