10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFostul primar din Cârna, achitat la Judecătoria Segarcea

Fostul primar din Cârna, achitat la Judecătoria Segarcea

Trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, uz de fals şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată, Cornel Andrei, fostul primar al comunei doljene Cârna, a fost achitat de judecătorii din Segarcea.

Primar al comunei doljene Cârna până în iunie 2011, când a fost arestat preventiv, Cornel Andrei a fost acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, uz de fals şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate săvârşite în formă continuată.
În urma cercetărilor, procurorii din Segarcea au stabilit că, în calitate de primar şi ordonator principal de credite, Cornel Andrei a încheiat mai multe contracte pentru executarea unor lucrări publice fără a respecta procedurile privind achiziţiile publice şi organizarea de licitaţii. Astfel, Cornel Andrei a fost acuzat că, în primele cinci luni de mandat, după ce a fost ales primar în anul 2008, a încheiat contracte pentru repararea şi întreţinerea drumurilor comunale, pentru reabilitarea garajului şi a magaziei primăriei, demolarea unei şcoli generale, colectarea deşeurilor şi achiziţionarea de ornamente electrice pentru sărbătorile de iarnă, toate fără licitaţii însă. Ulterior, în 2009, a mai încheiat alte două contracte prin atribuire directă – unul pentru ridicarea unei baze sportive şi celălalt pentru alimentarea cu apă a comunei. Anchetatorii au calculat că, prin aceste „inginerii“, primarul din Cârna a produs un prejudiciu total de 367.000 de lei bugetului comunei.
Tot în iunie 2011, Cornel Andrei a fost trimis în judecată, dosarul cu numărul 1375/304/2011 fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Segarcea, instanță care s-a pronunțat vineri, după mai bine de trei ani de la începerea procesului.
Astfel, după ce au amânat de două ori luarea unei hotărâri în acest dosar, vineri, magistrații Judecătoriei au hotărât să-l achite pe inculpat pentru toate acuzațiile aduse de procurori. Astfel, instanța a invocat art. 10, lit. a și d (fapta nu există și faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii) din vechiul Cod de Procedură Penală și a dispus achitarea inculpatului pentru abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, uz de fals şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
După ce a fost arestat, Cornel Andrei a declarat că este nevinovat şi că este vorba de un dosar confecţionat, pentru că „sunt interese mari în Cârna“.
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea au precizat pentru GdS că vor ataca cu apel hotărârea instanței.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS