12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal Olt: Pompierii, în ajutorul persoanelor afectate de inundaţii

Olt: Pompierii, în ajutorul persoanelor afectate de inundaţii

Peste 150 de pompieri militari, sprijiniți de echipaje de la I.P.J. Olt, I.J.J. Olt și membrii ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au fost angrenaţi în ultimele 24 de ore în misiuni de limitare a efectelor produse de ploile torențiale căzute în majoritatea localităților județului Olt.

Au fost primite prin intermediul S.N.U.A.U. -112 circa 400 de apeluri prin care s-a solicitat sprijin pentru intervenții în diverse situații de urgență, 113 solicitări au fost pentru intervenții la inundații, la acestea acționând echipaje ale I.S.U. Olt și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale localităților afectate.

Astfel, pompierii de la Detașamentul Slatina în timp ce interveneau pentru asanarea apei din anexe și locuințe, pe strada Grădiște, din municipiul Slatina, au fost anunțați de dispeceratul ISU Olt despre un apel primit pe 112 care anunța că pe aceeași stradă, locuiește o bătrână, în vârstă de 100 de ani, cu probleme medicale, cu care rudele nu pot lua legătura. Echipajul s-a deplasat la locuința indicată, în curte fiind apă de aproximativ un metru. Bătrâna se afla în casă, în apă până la nivelul genunchilor. Militarii au spart geamul camerei, au deblocat ușa casei și au reușit să o salveze. Pacienta a fost preluată de echipajul SMURD sosit în sprijin și transportată, conștientă, cu hipotermie ușoară, la UPU Slatina.

O altă intervenție de salvare a avut loc in comuna Osica de Jos, unde, trei persoane au fost surprinse de viitură într-un utilaj agricol. Pentru salvarea acestora au intervenit pompierii de la Garda Osica și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. Cu ajutorul unei bărci pneumatice, femeia și cei doi bărbați blocați în utilaj au fost duși în locul amenajat de administrația locală, ulterior aceștia s-au întors în locuințe.

Pompierii militari și civili au mai acționat și pentru evacuarea a 22 de persoane din localitățile Priseaca, Teslui, Găneasa și Piatra Olt. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS