16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAnchetă în cazul demolării Căminului Cultural din Hinova

Anchetă în cazul demolării Căminului Cultural din Hinova

\n

O anchetă va fi demarată de instituţiile ce se ocupă de clădirile de patrimoniu naţional şi de serviciile speciale ale IPJ Mehedinţi, care s-au autosesizat în urma reclamaţiilor telefonice ale oamenilor din Hinova, în cazul demolării Căminului Cultural din localitate. Acesta a fost pus la pământ într-o foarte mare grabă. Primarul comunei Hinova, Ionică Moţi, a declarat în ziua demolării: „Am hotărât demolarea pentru că era pusă în pericol viaţa unor eventuale persoane care ar fi trecut accidental prin cămin sau pe lângă el. Nu avem bani să-l reabilităm. Nu ne puteam asuma riscuri“.
Căminul Cultural din Hinova avea o vechime de aproape 100 de ani, era construit într-un mod tradiţional, fiind folosite numai materiale ecologice.
 Adrian Duicu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, a declarat, într-o conferinţă de presă, că cei de la Hinova nu au cerut bani pentru a reabilita căminul, cu toate că aveau această posibilitate:
„Un capitol foarte important îl constituie lucrările la căminele culturale. Sunt 23 de cămine culturale care vor fi reabilitate. Este un program foarte important pentru judeţ, pentru că unele stau să pice, altele sunt în fază de execuţie şi a apărut un program nou prin care se asigură finanţarea. Vreau să înţeleagă cine trebuie că toate căminele culturale ar fi trebuit reabilitate, doar cine nu a cerut bani nu a primit.
Toţi primarii care au cerut bani i-au obţinut şi mă refer la localităţile Izverna, Podeni, Gârla Mare, Devesel, Cujmir, Dârvari, Balta, Burila Mare, Şimian, Jiana, Pristol, Bâlvăneşti, Brezniţa de Motru, Gogoşu, Ponoare, Floreşti, Vânju Mare, Prunişor, Şişeşti şi Husnicioara. Acestea au deja avize şi finanţare, deci încep lucrările. Aceste cămine culturale sunt deosebit de importante pentru comunităţi“.
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi au început şi ei o anchetă. „Am fost sesizaţi telefonic, am anunţat serviciul special al IPJ şi o echipă care se ocupă cu clădirile de patrimoniu va ancheta cazul“, a declarat Nicolae Lohon, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS